Tânăr iertat de judecători, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis

Un tânăr din județul Botoșani s-a ales cu doar un avertisment din partea judecătorilor, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis şi consuma droguri interzise. 

Tânăr iertat de judecători, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal pentru cultivarea și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept după ce au constat că tânărul şi-a înfiinţat cultura în propriul apartament. 

Au făcut o percheziţie, în luna iulie, şi au descoperit un neon tip UV folosit la creşterea plantelor, o maşină de confecţionat ţigări artizanale şi două plante de canabis. 

Audiat, tânărul a recunoscut faptelor şi a cerut ca judecata să se facă în formă simplificată. Judecătorii Tribunalului Botoşani au considerat că o pedeapsă este prea dură şi i-au aplicat un avertisment. În acelaşi timp au dispus confiscarea drogurilor ridicate cu ocazia percheziţiei. 

"Analizând materialul probator administrat în cauză, instanța constată că infracțiunea dedusă judecății prezintă o gravitate redusă, având în vedere modul și împrejurările în care a fost comisă, motivul și scopul urmărit și apreciază că, în raport de persoana inculpatului, care are 25 ani, este necăsătorit, nu are copii, are un loc de muncă pe care nu dorește să îl piardă,  acesta lucrând ca operator call center și nu prezintă antecedente penale, precum și de posibilitățile sale de îndreptare, aplicarea unei pedepse ar fi inoportună din cauza consecințelor pe care le-ar avea asupra persoanei acestuia", se arată în decizia instanţei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
52

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
223

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
142

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...