Tânăr iertat de judecători, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis

Un tânăr din județul Botoșani s-a ales cu doar un avertisment din partea judecătorilor, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis şi consuma droguri interzise. 

Tânăr iertat de judecători, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal pentru cultivarea și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept după ce au constat că tânărul şi-a înfiinţat cultura în propriul apartament. 

Au făcut o percheziţie, în luna iulie, şi au descoperit un neon tip UV folosit la creşterea plantelor, o maşină de confecţionat ţigări artizanale şi două plante de canabis. 

Audiat, tânărul a recunoscut faptelor şi a cerut ca judecata să se facă în formă simplificată. Judecătorii Tribunalului Botoşani au considerat că o pedeapsă este prea dură şi i-au aplicat un avertisment. În acelaşi timp au dispus confiscarea drogurilor ridicate cu ocazia percheziţiei. 

"Analizând materialul probator administrat în cauză, instanța constată că infracțiunea dedusă judecății prezintă o gravitate redusă, având în vedere modul și împrejurările în care a fost comisă, motivul și scopul urmărit și apreciază că, în raport de persoana inculpatului, care are 25 ani, este necăsătorit, nu are copii, are un loc de muncă pe care nu dorește să îl piardă,  acesta lucrând ca operator call center și nu prezintă antecedente penale, precum și de posibilitățile sale de îndreptare, aplicarea unei pedepse ar fi inoportună din cauza consecințelor pe care le-ar avea asupra persoanei acestuia", se arată în decizia instanţei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alcoolemie 1,43: Căruțaș la spital, după ce s-a dezechilibrat și a căzut pe asfalt!

astăzi, 09:49
27

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Cristineşti, se deplasa, duminică, cu un vehicul cu tracţiune animală pe raza localităţii de domiciliu. Pe un sector de drum în pantă, pierde cont...

Hoț de "meserie", reținut de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 09:40
64

În cursul zilei de luni, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Botoşani au identificat pe raza municipiului un bărbat de 25 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de f...

Comunicat - Marius Budăi: "În Anul Centenar, clasa politică ar trebui să dea dovadă de maturitate pentru realizarea strategiei de dezvoltare "România 2040"

astăzi, 08:55
27

Parlamentarul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a declarat marți că inițiativa Guvernului de a înființa, la nivelul Parlamen...