Tânăr iertat de judecători, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis

Un tânăr din județul Botoșani s-a ales cu doar un avertisment din partea judecătorilor, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis şi consuma droguri interzise. 

Tânăr iertat de judecători, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal pentru cultivarea și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept după ce au constat că tânărul şi-a înfiinţat cultura în propriul apartament. 

Au făcut o percheziţie, în luna iulie, şi au descoperit un neon tip UV folosit la creşterea plantelor, o maşină de confecţionat ţigări artizanale şi două plante de canabis. 

Audiat, tânărul a recunoscut faptelor şi a cerut ca judecata să se facă în formă simplificată. Judecătorii Tribunalului Botoşani au considerat că o pedeapsă este prea dură şi i-au aplicat un avertisment. În acelaşi timp au dispus confiscarea drogurilor ridicate cu ocazia percheziţiei. 

"Analizând materialul probator administrat în cauză, instanța constată că infracțiunea dedusă judecății prezintă o gravitate redusă, având în vedere modul și împrejurările în care a fost comisă, motivul și scopul urmărit și apreciază că, în raport de persoana inculpatului, care are 25 ani, este necăsătorit, nu are copii, are un loc de muncă pe care nu dorește să îl piardă,  acesta lucrând ca operator call center și nu prezintă antecedente penale, precum și de posibilitățile sale de îndreptare, aplicarea unei pedepse ar fi inoportună din cauza consecințelor pe care le-ar avea asupra persoanei acestuia", se arată în decizia instanţei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Italia: Un român ascundea în podul casei 42 de biciclete furate, droguri și arme artizanale

astăzi, 13:21
1230

În podul casei unui român în vârstă de 21 de ani, din Sardinia, au fost descoperite de către agenții de poliție 42 de biciclete furate de la turiști, droguri precum c...

Doliu în sportul românesc: A murit Ilie Balaci - VIDEO

astăzi, 12:12
1519

Fostul mare jucator Ilie Balaci, gloria incontestabila a Universitatii Craiova, a incetat din viata, duminica dimineata. Ilie Balaci avea doar 62 de ani, iar potrivit cotidianului Gazeta de Sud, ...

Liga 3: FC 2 Botoșani 6-1 Sănătatea Darabani

astăzi, 10:59
491

Vineri, 19 octombrie, FC 2 Botoșani a disputat partida din etapa a IX-a a Ligii a 3-a la fotbal contra formației Sănătatea Darabani, partidă ce s-a disputat pe stadionul "1 MAI"&nb...