Tâlhar navetist: băgat după gratii, judecat în continuare pentru alte fapte

Oameni băuţi şi vulnerabili: ţinta preferată a unui tinerel din Botoşani care anul trecut şi-a trecut "în cont" două victime după ce a profitat de starea lor şi i-a tâlhărit.

Tâlhar navetist: băgat după gratii, judecat în continuare pentru alte fapte

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au dispus trimiterea în judecată pentru tâlhărie a unui tânăr din municipiu, deja condamnat într-o altă cauză similară. Şi asta după ce în aprilie şi în iunie anul trecut, D. I. a profitat de faptul că victimele sale erau în stare de ebrietate şi le-a furat bunurile.

Prima victimă- un botoşănean care petrecuse o seară într-un club unde consumase băuturi alcoolice. În zori, când să plece spre casă, a atras atenţia lui D.I. vorbind la telefon. Cum un Samsung S6 nu-i de colo, tânărul l-a urmărit pe botoşănean, i-a smuls telefonul din mână şi i-a dat un brânci, dispărând rapid din zonă, înainte ca botoşăneanul să-şi dea seama ce-a păţit. Acesta din urmă a sunat la 112 şi a raportat tâlhăria, anchetatorii solicitând şi obţinând de la instanţă aprobarea ca aparatul să fie pus sub urmărire.

Aşa au aflat traseul smartphone-ului pentru că D.I. a schimbat cartela şi de pe cartela proprie a sunat o tânără din Suceava pe care o contactase anterior pe Facebook. Ulterior, a vândut aparatul unui botoşănean contra sumei de 1.200 de lei. Nici noul proprietar nu l-a ţinut prea mult, ci l-a vândut mai departe unei tinere, contra sumei de 1.000 de lei. De altfel, tocmai la aceasta au găsit poliţiştii aparatul pe care l-au restituit adevăratului proprietar, victima lui D.I.

Câteva luni mai târziu, D.I. a mai dat un atac, victimă fiindu-i un bărbat de 60 de ani, tot din Botoşani, şi care, la fel ca primul, se întorcea acasă după ce servise ceva într-un bar. Când a ajuns în apropierea casei, undeva pe strada Ştefan Luchian, D.I. doar i-a sustras de la gât lanţul de aur şi suma de 90 de lei, prejudiciul total fiind calculat la 1.400 de lei. A doua zi, D.I. a vândut lanţul unui "necunoscut" din Piaţa Centrală, luând pe el 900 de lei. Culmea, victima a găsit ulterior lanţul, cu tot cu cruciuliţa ataşată, într-un magazin de bijuterii din mall.

Audiat în calitate de suspect, D.I. a recunoscut ambele fapte, susţinând că doreşte să se împace cu bărbatul de la care furase lanţul de aur. Ba, mai mult, mama lui i-a achitat omului 1.400 de lei pentru "deranj" astfel că anchetatorii au dispus clasarea dosarului ce privea a doua infracţiune. Astfel că D.I. a fost trimis în judecată numai pentru tâlhăria din aprilie, în condiţiile în care tânărul căruia îi furase telefonul a anunţat că se va constitui parte civilă în dosar, urmând să comunice instanţei ce sumă doreşte drept despăgubire morală.

Numai că între timp, D.I. a fost condamnat într-un alt dosar de tâlhărie, aflându-se în prezent într-un penitenciar din ţară. Ca atare, judecata va presupune "plimbări" ale lui D.I. de la Slobozia la Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1068

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
305

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
262

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...