Suspectul crimei din Centrul Vechi rămâne în arest preventiv. Urmează trimiterea în judecată

La o zi după ce cazul său a fost dezbătut în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, autorul crimei din Centrul Vechi a apărut din nou în faţa judecătorilor de la Tribunalul Botoşani.

Suspectul crimei din Centrul Vechi rămâne în arest preventiv. Urmează trimiterea în judecată

Cum mandatul de arestare emis pe 24 august pe numele lui Vasile G. se apropia de expirare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au solicitat instanţei ca măsura preventivă să fie prelungită cu încă o lună, astfel încât să aibă timp să finalizeze cercetările şi să-l trimită în judecată pe bărbat.

Instanţa a aprobat solicitarea procurorilor, astfel că Vasile G. va rămâne după gratii până pe 22 octombrie. Decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanţa superioară.

Vasile G. este cercetat pentru tâlhărie calificată, omor, părăsirea locului accidentului tară încuviinţarea organelor de poliţie şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Pe 23 august, în zori, între Vasile G. şi Iulian B., ambii aflaţi la un priveghi, a izbucnit un conflict, cauzat, se pare, de faptul că Vasile G. l-ar fi agresat pe fratele mai mic. Iulian B. a ieşit către parcarea din Centrul Vechi însoţit de doi amici, dar a fost văzut de Vasile G., care ar fi oprit o maşină, un VW Polo, condusă de un tânăr, pe care l-ar fi lovit şi l-ar fi scos din autoturism. A urcat la volanul maşinii, a accelerat şi l-a izbit în plin pe Iulian B, ucigându-l.

A fost văzut de poliţişti şi de jandarmi şi a încercat să fugă către strada Independenţei, dar maşina s-a izbit într-o bordură, fiind ulterior blocat şi prins de poliţişti. Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru ca medicii să încerce să-i salveze viaţa, însă leziunile suferite au fost mortale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Cine Globe Botoșani, pentru perioada 27 aprilie - 3 mai!

astăzi, 19:15
230

Saptamana urmatoare vin la Cine Globe doua noi filme in avanpremiera: comedia savuroasa “I feel pretty”, in care Amy Schumer, in rol principal, crede ca este de belea, iar la polul opus, L...

Vineri, la Dorohoi: Conferință de informare în cadrul proiectului "Let’s Start Up Afacerea Ta!"

astăzi, 16:39
150

Vineri, 27 Aprilie 2018 va avea loc a treia conferință de informare privind programul de formare antreprenorială din cadrul proiectului "Let’s Start Up Afacerea Ta!", încep&ac...

Ședința foto i-a fost fatală: O crimă care a zguduit comunitatea!

astăzi, 16:02
19290

Petronela, fata omorâtă miercuri seara și găsită în zona Pacea cu numeroase răni înjunghiate, a fost ucisă de un adolescent în vârstă de 16 ani. Se pare că c...