Suspectul crimei din Centrul Vechi rămâne în arest preventiv. Urmează trimiterea în judecată

La o zi după ce cazul său a fost dezbătut în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, autorul crimei din Centrul Vechi a apărut din nou în faţa judecătorilor de la Tribunalul Botoşani.

Suspectul crimei din Centrul Vechi rămâne în arest preventiv. Urmează trimiterea în judecată

Cum mandatul de arestare emis pe 24 august pe numele lui Vasile G. se apropia de expirare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au solicitat instanţei ca măsura preventivă să fie prelungită cu încă o lună, astfel încât să aibă timp să finalizeze cercetările şi să-l trimită în judecată pe bărbat.

Instanţa a aprobat solicitarea procurorilor, astfel că Vasile G. va rămâne după gratii până pe 22 octombrie. Decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanţa superioară.

Vasile G. este cercetat pentru tâlhărie calificată, omor, părăsirea locului accidentului tară încuviinţarea organelor de poliţie şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Pe 23 august, în zori, între Vasile G. şi Iulian B., ambii aflaţi la un priveghi, a izbucnit un conflict, cauzat, se pare, de faptul că Vasile G. l-ar fi agresat pe fratele mai mic. Iulian B. a ieşit către parcarea din Centrul Vechi însoţit de doi amici, dar a fost văzut de Vasile G., care ar fi oprit o maşină, un VW Polo, condusă de un tânăr, pe care l-ar fi lovit şi l-ar fi scos din autoturism. A urcat la volanul maşinii, a accelerat şi l-a izbit în plin pe Iulian B, ucigându-l.

A fost văzut de poliţişti şi de jandarmi şi a încercat să fugă către strada Independenţei, dar maşina s-a izbit într-o bordură, fiind ulterior blocat şi prins de poliţişti. Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru ca medicii să încerce să-i salveze viaţa, însă leziunile suferite au fost mortale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescenţi loviţi de o maşină pe trecerea de pietoni!

astăzi, 21:40
141

Doi adolescenţi au fost răniţi, luni seara, după ce au fost loviţi de un autoturism în timp ce traversau strada.Accidentul a avut loc pe strada Cuza Vodă, în apropierea...

Topul celor mai mari angajatori din Botoşani. Firmele cu capital străin, în fruntea clasamentului

astăzi, 21:00
998

În cadrul Balului oamenilor de afaceri, organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani, au fost premiaţi şi cei mai mari angajatori de la nivel local.Primul loc î...

Modificări pe o stradă din municipiul Botoşani: Sens giratoriu şi fără gărduţ între sensurile de mers

astăzi, 19:36
1525

Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani a decis, luni, să fie luate o serie de măsuri pe o arteră intens circulată din oraş, o parte dintre modificări fiind...