Suspectul crimei din Centrul Vechi rămâne în arest preventiv. Urmează trimiterea în judecată

La o zi după ce cazul său a fost dezbătut în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, autorul crimei din Centrul Vechi a apărut din nou în faţa judecătorilor de la Tribunalul Botoşani.

Suspectul crimei din Centrul Vechi rămâne în arest preventiv. Urmează trimiterea în judecată

Cum mandatul de arestare emis pe 24 august pe numele lui Vasile G. se apropia de expirare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au solicitat instanţei ca măsura preventivă să fie prelungită cu încă o lună, astfel încât să aibă timp să finalizeze cercetările şi să-l trimită în judecată pe bărbat.

Instanţa a aprobat solicitarea procurorilor, astfel că Vasile G. va rămâne după gratii până pe 22 octombrie. Decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanţa superioară.

Vasile G. este cercetat pentru tâlhărie calificată, omor, părăsirea locului accidentului tară încuviinţarea organelor de poliţie şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Pe 23 august, în zori, între Vasile G. şi Iulian B., ambii aflaţi la un priveghi, a izbucnit un conflict, cauzat, se pare, de faptul că Vasile G. l-ar fi agresat pe fratele mai mic. Iulian B. a ieşit către parcarea din Centrul Vechi însoţit de doi amici, dar a fost văzut de Vasile G., care ar fi oprit o maşină, un VW Polo, condusă de un tânăr, pe care l-ar fi lovit şi l-ar fi scos din autoturism. A urcat la volanul maşinii, a accelerat şi l-a izbit în plin pe Iulian B, ucigându-l.

A fost văzut de poliţişti şi de jandarmi şi a încercat să fugă către strada Independenţei, dar maşina s-a izbit într-o bordură, fiind ulterior blocat şi prins de poliţişti. Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru ca medicii să încerce să-i salveze viaţa, însă leziunile suferite au fost mortale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

astăzi, 20:31
98

Pentru că mai e ceva timp până la începerea festivalului (sfârșitul lui aprilie 2018), iar nerăbdarea e mare, AmFiTeatru 10 propune pînă atunci câte o zi din fiecare...

Un tânăr s-a spânzurat după o ceartă cu iubita!

astăzi, 18:40
4593

Tânărul de 23 de ani, din satul Mănăstireni, comuna Unţeni, a mai ameninţat şi în trecut că îşi va pune capăt zilelor. Luni a avut o nouă ceartă cu iubita sa şi s-a ...

Botoșani Model United Nations: Au început înscrierile pentru ediţia a șasea BTMUN!

astăzi, 18:33
154

Au început înscrierile pentru ediţia a 6-a BTMUN, conferinţa internaţională la care participă şi delegaţii străine. Evenimetul va avea loc între 30 martie - 1 aprilie, dar p&...