Suspecţi de contrabandă, trimişi la judecată! Prejudiciul calculat: peste 300.000 de lei

În plin scandal al interceptărilor şi al întrebărilor ce privesc rostul supravegherii tehnice, opt suspecţi într-un caz de trafic de ţigări, monitorizaţi jumătate de an, au fost trimişi în judecată de Biroul Teritorial Botoşani al DIICOT.

Suspecţi de contrabandă, trimişi la judecată! Prejudiciul calculat: peste 300.000 de lei

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Aceştia vor fi judecaţi pentru infracţiuni la regimul vamal, instanţa Tribunalului Botoşani însărcinată cu acest caz urmând să stabilească termenul de cameră preliminară a procesului.

Cei opt au fost săltaţi anul trecut, la sfâşitul lunii iunie. Atunci, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sprijiniţi de poliţişti de frontieră din cadrul structurilor operative ale ITPF Iaşi, au efectuat opt percheziţii la Santa Mare şi Bivolari (judeţul Iaşi). Percheziţiile au avut loc la locuinţele a opt persoane suspecte a fi organizate într-un grup infracţional care avea ca principală preocupare contrabanda cu ţigări din R. Moldova în România.

"Gruparea a fost monitorizată de către poliţiştii de frontieră în perioada decembrie 2015 – mai 2016, timp în care membrii acesteia au desfăşurat activităţi de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a ţigaretelor cunoscând că acestea provin din contrabandă", spuneau anchetatorii.
Activitatea infracţională a avut loc pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi, membrii grupării reuşind traficarea a peste 27.000 pachete ţigări de provenienţă R. Moldova, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de peste 310.000 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
37

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
82

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
207

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...