Surpriza de proportii in dosarul talhariei de 37.000 de euro!

Surpriza de proportii in dosarul talhariei de 37.000 de euro!

Surpriza de proportii in dosarul talhariei de 37.000 de euro de la sfarsitul anului trecut, de pe strada Petru Rares din municipiul Botosani!

Dupa mai bine de sapte luni de la sesizarea instantei de judecata, magistratii Judecatoriei Botosani au dispus retrimiterea dosarului la Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani.

"Instanta a dispus restituirea cauzei, procurorul de sedinta urmand sa formuleze recurs", a declarat procurorul Ciprian Mihai, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani.

Instanta a retrimis dosarul la Parchet, dupa ce a fost admisa o exceptie invocata de unul dintre avocatii inculpatilor, respectiv un viciu de procedura la prezentarea materialului de urmarire penala.

In luna martie a aestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, alături de poliţişti de la judiciar, au finalizat cercetările în cazul tâlhăriei din decembrie 2011, de pe strada Petru Rareş, in urma probelor administrate fiind dispusă trimiterea în judecată a nouă persoane.

Huţanu Daniel, Huţanu Constantin şi Mihalache Andreea au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie în formă agravată, cu limite de pedeapsă cuprinse între 7 şi 20 de ani de închisoare, constând în aceea că, în data de 28 decembrie 2011, în timp ce se aflau pe strada Petru Rareş, prin întrebuinţare de acte de violenţă au sustras de la victimă suma de 37.000 de euro.

Aroşiţei Marius, Ciubotariu Paul Eduard şi Ciobanu Florin, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tălhărie, constând în aceea că au sprijinit pe autorii infracţiunii la săvârşirea faptei.

Totodată, în acest dosar a fost trimis în judecată şi Roman Florian, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tâlhărie şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată şi Fediuc Aurel, pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi favorizarea infractorului şi Huţanu Simona, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului.

La sfarsitul lunii decembrie 2011, Poliţia municipiului Botoşani a fost sesizată printr-un apel de urgenţă, de către J. C., de 41 de ani, din municipiul Botoşani, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 12.30, în timp ce se afla pe strada Petru Rareş din municipiul Botoşani, patru persoane necunoscute, respectiv trei bărbaţi şi o femeie, prin întrebuinţarea de violenţe, i-au sustras suma de 37.000 de euro. De asemenea, cele patru persoane s-au deplasat în locul unde se afla partea vătămată, cu două autoturisme, unul dintre acestea fiind abandonat la faţa locului, după comiterea faptei.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
55

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
216

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
124

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...