Soluţii fragile pentru desfăşurarea activităţii Parchetelor din judeţ

Rămase fără conducere, două Parchete din judeţ au ajuns la ultima soluţie: delegarea pe funcţiile de conducere a unicilor procurori rămaşi.

Soluţii fragile pentru desfăşurarea activităţii Parchetelor din judeţ

Este vorba de Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, rămas fără conducere după ce Alina Atomei, delegată de la Parchetul Tribunalului Botoşani să conducă unitatea locală de la Săveni, a demisionat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, rămas fără conducere după pensionarea Titianei Ungureanu.

Acum, conducerea Parchetului de pe lângă Tribunal a decis numirea în funcţia de prim- procuror cu delegaţie a lui Bogdan Alexoaie la Săveni şi a lui Florin Claudiu Anichitoaie la Dorohoi. Problema este că ei sunt şi singurii procurori.

Potrivit procurorului Valeriu Chihaia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunal, la toate parchetele locale din judeţ sunt delegări pe funcţiile de conducere.

"La Darabani, pe lângă doamna Mihaela Juravle, mai este un procuror care a venit acum, după ultimul examen de intrare în magistratură, dar dumnealui în perioada asta este prins în stagiile de pregătire. Cel mai probabil de la începutul anului viitor îşi va intra în atribuţii", explică Valeriu Chihaia.

Oficialul admite însă că situaţia celor doi colegi este dificilă, având în vedere multitudinea de activităţi cu care se confruntă. "Pe lângă activitatea efectivă de urmărire penală este şi activitatea de instanţă pe care tot un singur procuror o face, la care se adaugă activitatea de petiţionare cu justiţiabilii şi audienţele, supravegherea efectuată la organele de poliţie, iar la Dorohoi avem Poliţie de municipiu, avem secţii rurale, iar la Săveni, avem două Poliţii orăşeneşti- Săveni şi Ştefăneşti. Nu mai vorbim de perioadele de concedii, dar acolo vom suplini noi, procurorii de la Parchetul Tribunalului", adaugă Valeriu Chihaia.

Soluţia ar fi ca absolvenţii cursurilor Institutului Naţional al Magistraturii care vor încheia pregătirea la sfârşitul anului să prefere parchetele locale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Botoşani: Caniculă şi disconfort termic, urmate de furtuni!

Marţi, 25 Iulie 2017
1809

În timp ce cea mai mare parte de ţară se află sub cod galben de furtuni, în judeţul Botoşani sunt anunţate, de asemenea, temperaturi ridicate, umezeală accentuată ce va produce dis...

Cod galben de furtună pentru localităţi din judeţul Botoşani!

Duminică, 23 Iulie 2017
4719

Astfel, până duminică seară la ora 21:30, câteva localităţi din judeţ sunt plasate sub cod galben.În Darabani, Dorohoi, Adășeni, Avrămeni, Broscăuți, Cândești, ...

Seceta s-a extins în tot judeţul! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

Duminică, 23 Iulie 2017
4000

Până la mijlocul săptămânii care urmează, judeţul Botoşani va fi traversat dintr-un colţ în celălalt de furtuni însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de ap...