Șoferița, spaima șoselelor, care și-a condus soțul spre moarte, trimisă în judecată!

Tânăra în vârstă de  22 de ani care a provocat un accident în care a murit chiar soțul său, din județul Botoșani, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, după doi ani şi jumătate de la eveniment.Tragedia cumplită s-a petrecut în august 2014. Tânăra a intrat în depăşire cu Mercedesul pe care îl conducea pe linia continuă, fapt cu atât mai grav cu cât maşina era cu volan pe dreapta, ceea ce i-a redus la maximum vizibilitatea.

Șoferița, spaima șoselelor, care și-a condus soțul spre moarte, trimisă în judecată!

Adina Gabriela Prisacariu, din satul Slobozia Sucevei, comuna Grănicşeti, mai este trimisă în judecată într-un alt dosar, după ce a condus fără permis şi a mai provocat un accident, şi, în plus, a fost şi condamnată pentru contrabandă, fără ca pedeapsa să fie încă definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au considerat că au lămurit toate datele de anchetă şi au dispus trimiterea în judecată a Adinei Gabriela Prisacariu, pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Pe 1 august 2014, tânăra, pe atunci în vârstă de 20 de ani, proaspăt căsătorită cu Dragoş, în vârstă de 25 de ani, conducea un Mercedes E-Klasse cu volan pe dreapta, pe DN 29 Suceava-Botoşani. Nenorocirea s-a produs în zona de ieşire din comuna Dumbrăveni spre Botoşani.

Din cercetări a rezultat că tânăra s-a angajat în depăşirea unui microbuz, în zona de acţiune a indicatorului „depăşirea interzisă”, pe un sector de drum în linie continuă, cauză din care a intrat în coliziune frontală cu un vehicul greu care circula regulamentar, din sens opus. În urma impactului deosebit de violent, Dragoş, tânărul de 25 de ani, care era pe locul din stânga-faţă, nu a avut nici o şansă, murind pe loc. Adina a suferit şi ea mai multe leziuni, dar a scăpat cu viaţă.
 
A intrat în depăşirea a patru vehicule, pe linia continuă, deşi vizibilitatea era minimă

În baza probelor de la dosar, în special a expertizei privind modul în care s-a produs accidentul, procurorii au stabilit vina exclusivă a inculpatei Adina Gabriel Prisacariu şi au accentuat circumstanţele agravante.

„Inculpata a luat hotărârea să execute depăşirea a patru autovehicule din faţa sa, fără să se asigure corespunzător (deoarece volanul autoturismului său era pe partea dreapta) şi neavând vizibilitatea necesară. Astfel, executarea manevrei de depăşire pe un sector de drum unde această manevră este interzisă a constituit o cauză determinantă în producerea accidentului, iar plasarea volanului pe partea dreaptă, o cauză favorizantă, pentru că nu a avut vizibilitate atunci când a luat hotărârea de schimbare a direcţiei de mers”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Citește mai multe pe Monitorul de Suceava

Vezi și Teribil accident de circulatie pe drumul Suceava - Botosani! Un dorohoian si-a pierdut viata! GALERIE FOTO

Durere sfasietoare si rauri de lacrimi pe ultimul drum al lui Dragos Prisacariu - FOTO, VIDEO

Tânăra care a provocat un accident în care soţul ei, din Dorohoi, a murit, a fost ARESTATA de procurorii DIICOT! VIDEO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
82

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
335

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
33

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...