Şoferiţă condamnată de judecătorii Judecătoriei Botoşani după ce a accident mortal un copil!

O femeie a fost condamnată, în primă instanţă, după comiterea unui accident mortal petrecut în anul 2013. 

Şoferiţă condamnată de judecătorii Judecătoriei Botoşani după ce a accident mortal un copil!

Mirela Valentina T., în vârstă de 36 de ani, la data la care a provocat accidentul, a  primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare, însă în timpul anchetei s-a reţinut în proporţie de 80% culpa victimei, respectiv a copilului de şase ani accidentat mortal.

Evenimentul rutier s-a petrecut în august 2013 pe strada Barbu Lăzăreanu, din municipiul Botoşani, când minorul a ieşit în faţa maşinii condusă de tânără, un VW Touareg şi a fost lovit din plin. 

Femeia voia sa intre cu masina intr-o parcare, iar de dupa coltul blocului i-a aparut in fata copilul pe care nu l-a mai putut evita si a trecut cu masina peste capul lui, omorandu-l pe loc. Soferita a intrat in stare de soc si minute bune s-a baricadat in masina.

În sentinţă judecătorii au obligat asiguratorul maşinii înmatriculate în Italia la plata unor daune către rudele victimei. Astfel, părinţii şi fratele minorului au primit 60.000 de euro daune morale şi o altă rudă 10.000 de euro. De asemenea daunele materiale au ajuns la 1.309 lei. 

"În baza art.71 alin.1,2 din vechiul Cod penal, combinat cu art.12 alin.1 din Legea 187/2012, aplică inculpatei pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 lit.a teza a doua, lit.b din Codul penal anterior iar în temeiul alin.5 al aceluiaşi articol suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării executării pedepsei cu închisoarea. Atrage atenţia inculpatei T. Mirela Valentina asupra consecinţelor nerespectării termenului de încercare prin comiterea de noi infracţiuni", se mai arată în decizia instanţei. 

Citeşte şi Accident grav: Copil mort sub rotile unui Touareg! FOTO

 Lumanari, flori si jucarii la locul unde a fost ucis copilul de 7 ani! Vezi ce mesaj i-au scris prietenii-FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce spune deputatul Mihaela Huncă despre o eventuală numire în funcţia de ministru al Educaţiei!

astăzi, 12:03
91

Fostul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Mihaela Huncă, care în prezent este deputat, şi al cărui numei a fost vehiculat de presa centrală ca fiind &i...

Maşină răsturnată pe marginea unui drum din judeţ!

astăzi, 12:00
117

Un autoturism care circula, luni, pe un drum din judeţul Botoşani a ajuns cu roţile în sus în şanţul de pe marginea carosabilului.Şoferul se deplasa pe un drum din localitatea Lu...

Încep înscrierile pentru examenul de Bacalaureat

astăzi, 11:52
24

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (prob...