Şoferiţă condamnată de judecătorii Judecătoriei Botoşani după ce a accident mortal un copil!

O femeie a fost condamnată, în primă instanţă, după comiterea unui accident mortal petrecut în anul 2013. 

Şoferiţă condamnată de judecătorii Judecătoriei Botoşani după ce a accident mortal un copil!

Mirela Valentina T., în vârstă de 36 de ani, la data la care a provocat accidentul, a  primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare, însă în timpul anchetei s-a reţinut în proporţie de 80% culpa victimei, respectiv a copilului de şase ani accidentat mortal.

Evenimentul rutier s-a petrecut în august 2013 pe strada Barbu Lăzăreanu, din municipiul Botoşani, când minorul a ieşit în faţa maşinii condusă de tânără, un VW Touareg şi a fost lovit din plin. 

Femeia voia sa intre cu masina intr-o parcare, iar de dupa coltul blocului i-a aparut in fata copilul pe care nu l-a mai putut evita si a trecut cu masina peste capul lui, omorandu-l pe loc. Soferita a intrat in stare de soc si minute bune s-a baricadat in masina.

În sentinţă judecătorii au obligat asiguratorul maşinii înmatriculate în Italia la plata unor daune către rudele victimei. Astfel, părinţii şi fratele minorului au primit 60.000 de euro daune morale şi o altă rudă 10.000 de euro. De asemenea daunele materiale au ajuns la 1.309 lei. 

"În baza art.71 alin.1,2 din vechiul Cod penal, combinat cu art.12 alin.1 din Legea 187/2012, aplică inculpatei pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 lit.a teza a doua, lit.b din Codul penal anterior iar în temeiul alin.5 al aceluiaşi articol suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării executării pedepsei cu închisoarea. Atrage atenţia inculpatei T. Mirela Valentina asupra consecinţelor nerespectării termenului de încercare prin comiterea de noi infracţiuni", se mai arată în decizia instanţei. 

Citeşte şi Accident grav: Copil mort sub rotile unui Touareg! FOTO

 Lumanari, flori si jucarii la locul unde a fost ucis copilul de 7 ani! Vezi ce mesaj i-au scris prietenii-FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tradiționalul concert de colinde al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei - "Bucuria Nașterii Domnului", sâmbătă, la Botoșani!

astăzi, 16:23
512

Sâmbătă, 15 decembrie, începând cu ora 17.00, la Botoșani va avea loc tradiționalul concert de colinde "Bucuria Nașterii Domnului", al Mitropoliei Moldovei şi Bu...

Șofer beat, depășire ratată!

astăzi, 15:07
106

În cursul zilei de joi, un bărbat de 59 de ani, din municipiul Botoşani, care se deplasa în calitate de conducător auto pe strada Tulbureni, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea...

Prins la furat, un hoț a sărit pe geam de la etajul 1, dar l-au imobilizat vecinii! FOTO

astăzi, 14:23
412

Vineri a fost agitație mare într-un cartier din municipiul Botoșani. Un bărbat prins la furat a sărit pe geam pentru a scăpa de furia proprietarului, dar socoteala lui nu s-a potrivit,...