Sindicaliştii Europol: Poliţiştii care au împuşcat mortal un şofer care nu a oprit la semnalele acestora, au acţionat ireproşabil

Sindicaliştii Europol: Poliţiştii care au împuşcat mortal un şofer care nu a oprit la semnalele acestora, au acţionat ireproşabil

Poliţiştii din Botoşani care au împuşcat mortal un şofer care a refuzat să oprească la semnalele acestora au acţionat ireproşabil, au declarat reprezentanţii Sindicatului Europol.

Într-o postare pe Facebook, sindicaliştii care apără interesele poliţiştilor susţin că bărbatul de 34 de ani, care a fost condamnat în trecut pentru trafic de minori şi era un cunoscut al oamenilor legii, a spart mai multe baraje ale poliţiştilor, punând astfel în pericol viaţa agenţilor.

De asemenea, Sindicatul Europol susţine că poliţiştii au tras 17 focuri de armă.

„Şoferul fugar, care a decedat la scurt timp după impact, era un cunoscut al Poliţiei. În 2015 a fost condamnat la 6 ani închisoare cu executare pentru trafic de minori, dar a fost eliberat condiţionat în 2017. Poliţiştii Secţiei 3 Popricani, judeţul Iaşi, au fost sesizaţi prin 3 apeluri 112, despre un şofer care s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Patrula a interceptat maşina în trafic, însă la vederea poliţiştilor, şoferul a mărit viteza şi s-a deplasat spre judeţul Botoşani. Pe parcursul urmăririi, şoferul a reuşit să spargă mai multe baraje, a lovit mai multe autospeciale de poliţie punându-le în pericol viaţa agenţilor de poliţie. Pe raza judeţului Botoşani însă, şoferul a pierdut controlul autoturismului şi a ieşit de pe carosabil", se precizează în postarea sindicaliştilor.

Conform sursei citate, s-au tras 17 focuri de armă în plan vertical, dar şi în direcţia pneurilor, iar modul în care au acţionat poliţiştii a fost "ireproşabil".

„Pericolul reprezentat de şoferul fugar a fost unul deosebit, prin maniera agresivă şi riscantă în care conducea autoturismul. În urma impactului, şoferul a suferit mai multe vătămări şi la scurt timp acesta a decedat. Nu avem mai multe detalii la acest moment, însă modul de acţiune al poliţiştilor a fost ireproşabil. Felicitări!", se mai menţionează în mesajul Sindicatului Europol.

Un bărbat a fost împuşcat joi de un agent de poliţie, după ce a refuzat să oprească maşina la semnalele unor echipaje aflate în urmărirea sa, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Neniscu. 

 

Spune-ne opinia ta