Sentinţă definitivă într-un dosar conexat celui în care este judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean

Procesului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, este judecat, alături de socrul său, pentru infracţiuni de corupţie, i s-au adăugat şi alte dosare, în care procurorii DNA au trimis în judecată martori din proces pentru că au minţit în instanţă.

Sentinţă definitivă într-un dosar conexat celui în care este judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean

Unul dintre aceştia, Ştefan Codău, caracterizat drept "copilul de suflet" al lui Florin Ţurcanu, a fost amendat de Tribunalul Botoşani cu suma de 1.350 de lei, echivalentul a 135 de zile- amendă, pentru că ar fi omis unele aspecte sau ar fi făcut declaraţii mincinoase în timpul cercetării judecătoreşti. Sentinţa a fost acum confirmată şi de Curtea de Apel Suceava, rămânând definitivă.

Diferenţele dintre cele spuse în timpul anchetei efectuate de DNA şi mărturia din faţa judecătorului au fost remarcate de procurorul de şedinţă care a cerut superiorilor de la DNA Suceava să ia măsuri împotriva şoferului de la Consiliul Judeţean. Asta în timp ce apărătorii lui Florin Ţurcanu au susţinut în mai multe rânduri faptul că dacă martorii nu declară ceea ce doresc cei de la DNA sunt intimidaţi cu trimiterea în judecată.

Mai mult, aceştia au afirmat că unele informaţii oferite de Codău la urmărirea penală ar fi fost induse de procurori, mai ales că acesta nu fusese asistat de vreun avocat.

De pe de altă parte, în această săptămână va avea loc un nou termen în procesul lui Florin Ţurcanu şi al socrului său, după o pauză de trei luni din cauza vacanţei judecătoreşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În "misiune", alături de pompierii botoșăneni: 800 de botoșăneni au intrat în caravana SMURD "Fii pregatit!" FOTO

astăzi, 19:33
47

Exista situatii limita in care cateva secunde pot schimba totul! Pentru astfel de momente, aproape 800 de botoșaneni au dorit să se pregătească si au participat, in perioada 21 - 23 aprilie, ...

Sportivi din Botoșani, medaliați la Campionatul Balkanic de Karate Unificat! FOTO

astăzi, 19:07
84

În perioada 20- 22 aprilie, s-a desfășurat la Târgoviste ediția I a Campionatului Balkanic de Karate Unificat, competiție organizată de Federația Română de Karate W....

Apel 112 în toiul nunții: O femeie care participa la o nuntă în Botoșani s-a prăbușit pe scări!

astăzi, 18:06
1134

Cadrele medicale de la Ambulanță au avut parte de o solicitare mai puțin obișnuită: apelul 112 a venit, duminică, de la o pensiune unde avea loc o nuntă.O femeie care participa la o nuntă...