Sentinţă definitivă într-un dosar conexat celui în care este judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean

Procesului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, este judecat, alături de socrul său, pentru infracţiuni de corupţie, i s-au adăugat şi alte dosare, în care procurorii DNA au trimis în judecată martori din proces pentru că au minţit în instanţă.

Sentinţă definitivă într-un dosar conexat celui în care este judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean

Unul dintre aceştia, Ştefan Codău, caracterizat drept "copilul de suflet" al lui Florin Ţurcanu, a fost amendat de Tribunalul Botoşani cu suma de 1.350 de lei, echivalentul a 135 de zile- amendă, pentru că ar fi omis unele aspecte sau ar fi făcut declaraţii mincinoase în timpul cercetării judecătoreşti. Sentinţa a fost acum confirmată şi de Curtea de Apel Suceava, rămânând definitivă.

Diferenţele dintre cele spuse în timpul anchetei efectuate de DNA şi mărturia din faţa judecătorului au fost remarcate de procurorul de şedinţă care a cerut superiorilor de la DNA Suceava să ia măsuri împotriva şoferului de la Consiliul Judeţean. Asta în timp ce apărătorii lui Florin Ţurcanu au susţinut în mai multe rânduri faptul că dacă martorii nu declară ceea ce doresc cei de la DNA sunt intimidaţi cu trimiterea în judecată.

Mai mult, aceştia au afirmat că unele informaţii oferite de Codău la urmărirea penală ar fi fost induse de procurori, mai ales că acesta nu fusese asistat de vreun avocat.

De pe de altă parte, în această săptămână va avea loc un nou termen în procesul lui Florin Ţurcanu şi al socrului său, după o pauză de trei luni din cauza vacanţei judecătoreşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marii contribuabili din Botoşani. Prea puţini şi prea mici pentru a ţine în spate un judeţ catalogat drept nefavorizat

astăzi, 08:05
34

Judeţul Botoşani este cunoscut ca fiind o zonă mai puţin dezvoltată economic şi acest lucru este reflectat şi de statisticile economice. Numărul marilor companii, tradus fiscal ca Marii Contri...

Aspazia Oţel-Petrescu a plecat la Domnul

astăzi, 07:59
39

Doamna Aspazia Oţel-Petrescu, una din multele femei care au pătimit ani de zile în temniţele comuniste, având în suflet o necuprinsă dragoste de neam şi ţară. În ce...

AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

Luni, 22 Ianuarie 2018
266

Pentru că mai e ceva timp până la începerea festivalului (sfârșitul lui aprilie 2018), iar nerăbdarea e mare, AmFiTeatru 10 propune pînă atunci câte o zi din fiecare...