Sentinţă definitivă într-un dosar conexat celui în care este judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean

Procesului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, este judecat, alături de socrul său, pentru infracţiuni de corupţie, i s-au adăugat şi alte dosare, în care procurorii DNA au trimis în judecată martori din proces pentru că au minţit în instanţă.

Sentinţă definitivă într-un dosar conexat celui în care este judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean

Unul dintre aceştia, Ştefan Codău, caracterizat drept "copilul de suflet" al lui Florin Ţurcanu, a fost amendat de Tribunalul Botoşani cu suma de 1.350 de lei, echivalentul a 135 de zile- amendă, pentru că ar fi omis unele aspecte sau ar fi făcut declaraţii mincinoase în timpul cercetării judecătoreşti. Sentinţa a fost acum confirmată şi de Curtea de Apel Suceava, rămânând definitivă.

Diferenţele dintre cele spuse în timpul anchetei efectuate de DNA şi mărturia din faţa judecătorului au fost remarcate de procurorul de şedinţă care a cerut superiorilor de la DNA Suceava să ia măsuri împotriva şoferului de la Consiliul Judeţean. Asta în timp ce apărătorii lui Florin Ţurcanu au susţinut în mai multe rânduri faptul că dacă martorii nu declară ceea ce doresc cei de la DNA sunt intimidaţi cu trimiterea în judecată.

Mai mult, aceştia au afirmat că unele informaţii oferite de Codău la urmărirea penală ar fi fost induse de procurori, mai ales că acesta nu fusese asistat de vreun avocat.

De pe de altă parte, în această săptămână va avea loc un nou termen în procesul lui Florin Ţurcanu şi al socrului său, după o pauză de trei luni din cauza vacanţei judecătoreşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parintilor care se tem de cadrele didactice

astăzi, 18:33
41

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

astăzi, 17:55
325

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...

La Urgențe, după ce a fost lovit de două mașini!

astăzi, 16:47
900

Bărbatul s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure, moment în care a fost lovit de un autoturism BMW condus de o femeie de 35 de ani. În urma impactului, victima a f...