Sentinţă definitivă într-un dosar conexat celui în care este judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean

Procesului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, este judecat, alături de socrul său, pentru infracţiuni de corupţie, i s-au adăugat şi alte dosare, în care procurorii DNA au trimis în judecată martori din proces pentru că au minţit în instanţă.

Sentinţă definitivă într-un dosar conexat celui în care este judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean

Unul dintre aceştia, Ştefan Codău, caracterizat drept "copilul de suflet" al lui Florin Ţurcanu, a fost amendat de Tribunalul Botoşani cu suma de 1.350 de lei, echivalentul a 135 de zile- amendă, pentru că ar fi omis unele aspecte sau ar fi făcut declaraţii mincinoase în timpul cercetării judecătoreşti. Sentinţa a fost acum confirmată şi de Curtea de Apel Suceava, rămânând definitivă.

Diferenţele dintre cele spuse în timpul anchetei efectuate de DNA şi mărturia din faţa judecătorului au fost remarcate de procurorul de şedinţă care a cerut superiorilor de la DNA Suceava să ia măsuri împotriva şoferului de la Consiliul Judeţean. Asta în timp ce apărătorii lui Florin Ţurcanu au susţinut în mai multe rânduri faptul că dacă martorii nu declară ceea ce doresc cei de la DNA sunt intimidaţi cu trimiterea în judecată.

Mai mult, aceştia au afirmat că unele informaţii oferite de Codău la urmărirea penală ar fi fost induse de procurori, mai ales că acesta nu fusese asistat de vreun avocat.

De pe de altă parte, în această săptămână va avea loc un nou termen în procesul lui Florin Ţurcanu şi al socrului său, după o pauză de trei luni din cauza vacanţei judecătoreşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Garda de Mediu: Câte 100 de arbori vor fi plantați în fiecare județ pentru marcarea Centenarului

Vineri, 19 Octombrie 2018
272

Garda Nationala de Mediu, in parteneriat cu Regia Nationala a Padurilor Romsilva, lanseaza proiectul '100 pentru 100', care are ca obiectiv plantarea a cate 100 de arbori in fiecare judet al t...

A ajuns la Urgențe cu mâna sfârtecată!

Vineri, 19 Octombrie 2018
1167

Bărbatul în vârstă de 53 de ani, din Nicșeni, a suferit un grav accident în propria gospodărie, medicii fiind de-a dreptul îngroziți atunci când l-au văzut.Băr...

Tânărul din Vorniceni, care a distrus camerele de supraveghere din comună, avea în casă o armă neletală

Vineri, 19 Octombrie 2018
631

A fost extinsă urmărirea penală în cazul tânărului de 24 de ani, din Vorniceni, care a sustras două camere de supraveghere și a distrus alte trei, având în vedere că, &i...