Sentinţa definitivă în dosarul Transferurilor: Fraţii Becali se întorc la închisoare, Cristian Borcea - achitat!

Sentinţa definitivă în dosarul Transferurilor: Fraţii Becali se întorc la închisoare, Cristian Borcea - achitat!

Victor Becali se va întoarce în închisoare, în condiţiile în care a fost eliberat condiţionat. Surprinzător, din tot lotul inculpaţilor, cel care a scăpat a fost fostul acţionar Cristi Borcea.

Iniţial, Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, a fost condamnată în această cauză la cinci ani şi şase luni de închisoare, fraţii Becali la câte trei ani de închisoare, iar Cristian Borcea la trei ani şi jumătate de închisoare.

Pe 6 februarie, a avut loc la instanţa supremă ultimul termen în dosarul în care fosta judecătoare Geanina Terceanu este acuzată că a luat mită de la Cristian Borcea şi Ioan şi Victor Becali pentru a-i achita în dosarul Transferurilor.

Procurorul DNA a cerut în cazul acesteia pedeapsa maximă, respectiv 8 ani de închisoare.

"Solicităm o pedeapsă maximă prevăzută de lege, 8 ani. Inculpata a avut iniţitativa de a lua legătura cu inculpaţii Becali Ioan şi Becali Victor, era conştientă de impact, aceste împrejurări fac ca noi să solicităm o pedeapsă maximă. Facem referire că a primit o sumă de 10.000 de euro deplasându-se personal la stadionul Steaua, ulterior a pretins acestora o sumă de 70.000 de euro, s-a deplasat personal la locuinţa lui Becali Ioan, apoi a primit o altă sumă de 10.000 de euro, apoi 40.000 de euro şi în vara anului 2009, s-a deplasat personal la locuinţa lui Ioan Becali de la care a primit suma de 10.000 de euro. Înainte de finalizarea cercetărilor, inculpata a pretins 105.000 de euro pentru a pronunţa o soluţie de achitare, suma primita efectiv în martie 2012, înainte de pronunţarea soluţiei în cauză", a arătat procurorul DNA, în sala de judecată.

Fosta judecătoare a recunoscut acuzaţiile care i se aduc în acest dosar, avocatul acesteia solicitând ca pedeapsa să fie redusă sub doi ani de închisoare, având în vedere că, pe fond, Terceanu a fost condamnată la 5 ani şi 6 luni de închisoare.

"Inculpata a recunoscut sumele de bani date cu titlul de mită fără a se şti despre ele. Inculpata recunoaşte întâlnirea cu fraţii Becali la locuinţa lor şi că a primit suma de bani. Becali Ioan a declarat că e posibil să îi fi dat suma de 110.000 de euro, dar inculpata a recunoscut că a primit această sumă. Declaraţiile date de inculpată sunt cele care au cântărit covârşitor la punerea în mişcare a acţiunii penale a lui Cristian Borcea", a arătat unul din avocaţii Geaninei Terceanu.

Totodată, procurorul a cerut majorarea pedepselor pentru Cristian Borcea, având în vedere antecedentele sale penale, şi pentru fraţii Becali, care au fost beneficiarii actului de corupţie.

"Judecătorul de fond trebuia să stabilească legea după care ne va judeca. Legea penală mai favorabilă este cea veche, eficienţa unui articol din Codul Penal. Nu vorbim de menţinere, ci de acordarea eliberării condiţionate. Până în prezent, Becali a început pedeapsa şi a executat 3 ani de închisoare. Inculpatul a executat 46 de luni, ceea ce depăşeşte două treimi din pedeapsă", a arătat apărătorul lui Victor Becali.

În ultimul cuvânt adresat instanţei, Cristian Borcea nu a recunoscut acuzaţiile care i se aduc, precizând că nu a cunoscut-o pe fosta judecătoare decât în sala de judecată.

"Am spus şi spun adevărul, sunt nevinovat, nu i-am dat direct sau indirect nicio sumă de bani şi nu am cunoscut-o decât în sala de judecată", a arătat Cristian Borcea. Citeste mai departe pe Mediafax...

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...