Rețea de trafic de etnobotanice destructurată de DIICOT! Suspecţi ajunşi după gratii! FOTO, VIDEO
UPDATE!

S-ar spune că etnobotanicele sunt mai puţin periculoase decât drogurile de mare risc, însă adevărul este că ravagiile pe care le fac în organism depăşesc cu mult puterea de înţelegere a celor care le-au folosit şi continuă să o facă. Iată că unii dintre ei ajung să dea declaraţii în faţa procurorilor DIICOT Botoşani.

Rețea de trafic de etnobotanice destructurată de DIICOT! Suspecţi ajunşi după gratii! FOTO, VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

De-a lungul anilor, specialiştii din varii domenii au tras semnale de alarmă în privinţa riscurilor la care se expun tinerii care folosesc substanţe psihoactive preparate şi "sporite" prin procedee chimice şi adăugiri de substanţe chimice. Degeaba au vorbit, nimeni nu i-a auzit, iar piaţa etnobotanicelor a prosperat, numărul consumatorilor crescând. Nici anchetatorii nu au stat degeaba, fiecare dintre cei prinşi cu astfel de substanţe fiind trimişi în judecată, ca un semnal adresat celorlalţi consumatori.

Marţi dimineaţă, procurorii DIICOT au făcut un nou pas în direcţia destructurării reţelelor care alimentează piaţa etnobotanicelor: patru percheziţii făcute în municipiul Botoşani şi în comuna Cristeşti de către lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, sprijiniţi de jandarmi. 36 de persoane au fost aduse sau chemate la sediul DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie- aprilie 2017, mai mulţi suspecţi, dintre care unul arestat în altă cauză, au desfăşurat în mod repetat activităţi de procurare, ambalare, deţinere în vederea vânzării, distribuţie şi vânzare, fără drept, de substanţe psihoactive. Distribuţia avea loc de la domiciliul celor patru către consumatori din municipiu dar şi din judeţ.

"Sunt cercetaţi mai mulţi suspecţi, 15, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Continuăm cercetările, astăzi (marţi, n.r.) urmând să fie aduse la audieri 36 de persoane pentru lămurirea cauzei", a declarat procurorul Lăcrămioara Holca, şeful Biroului Teritorial Botoşani al DIICOT.

Persoanele invitate la audieri şi-au ocupat locuri în foişorul amenajat între clădirea Judecătoriei şi a DIICOT şi erau chemate, rând pe rând, să explice de unde şi ce fel de substanţe achiziţionau pentru consum. Audierile nu s-au încheiat încă, la finalul lor urmând să se stabilească numărul celor care vor fi reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior propuşi pentru arestare preventivă.

UPDATE:
În urma audierilor de marţi, doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru trafic de substanţe psihoactive. Aceştia urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, un alt tânăr a fost plasat sub control judiciar.
 





 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
16

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
12

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
30

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...