Reacția primarului Cătălin Flutur după ce a fost trimis în judecată de DNA!

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alți funcționari din primărie, în dosarul "Uvertura Mall" nu a dorit să facă prea multe comentarii vizavi de situația în care se află.

Reacția primarului Cătălin Flutur după ce a fost trimis în judecată de DNA!

Cătălin Flutur a spus că nu se simte afectat de trimiterea în judecată și că, alături de ceilalți funcționari din cadrul instituției pe care o conduce, își face în continuare treaba.

"Comentariul meu este fix cel dat la conferinta de presa din martie. Eu am aici un fel de problema, nu stiu cat este de important sa spun si cat nu este, este o problema juridica si ramane valabila declaratia din martie, cand am spus ca sunt niste etape normale si cred că este lucrul cel mai normal care ar trebui să se întâmple sa ajungem la partea de judecata ca sa vedem cine are si cine nu are dreptate. Atata tot. Ceea ce detinem noi comporta foarte multe discutii dar nu stiu cat trebuie si cat nu trebuie sa povestim acum. Nu am obtinut niciun folos direct personal, sigur nu. Nu ne afecteaza, ne facem treaba in continuare la primarie. Cred că este o stare de normalitate și se va dovedi cine are dreptate", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Acesta a precizat că la primărie încă nu a ajuns comunicarea oficială privind trimiterea în judecată, motiv pentru care nu a dorit joi să facă veun fel de comentariu, când a fost dat comunicatul de presă al DNA.

Timp de șase ani, cât au durat cercetările în acest dosar, Cătălin Flutur a ales să nu dea declarații în fața procurorilor, ci doar să depună documente.

"Speţa este relativ simplă, din punctul nostru de vedere, pentru că vorbim de nişte hotărâri de Consiliu Local din perioada respectivă, succesive, plecând de la domnul primar Cojocaru, trecând pe la domnul primar Egner şi ajungând la mine, prin care organizările de şantier erau taxate la nivel mai mic. Nu am inventat noi roata", a spus primarul.

Primarul Cătălin Flutur, administratorul public al municipiului, Adriana Zăiceanu, şi secretarul municipiului, Ioan Apostu, au fost trimişi în judecată de DNA în "Afacerea Mall", infracţiunile puse în sarcina acestora fiind abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Alături de cei trei vor ajunge în faţa judecătorilor Cezar Puiu, șef al Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, şi Mihaela Gontineac, jurist, respectiv secretar în cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit.

Vezi ce a declarat primarul Flutur în luna martie: Cătălin Flutur, despre ancheta DNA: "Aşteptăm să ajungem la faza de instanţă, să ne putem proba argumentele"

 

Spune-ne opinia ta