Raluca Stăncescu ajunge în faţa judecătorilor de la Înalta Curte!

Negare absolută: cu această atitudine s-a prezentat prim-procurorul suspendat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani în faţa instanţei care judeca propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Raluca Stăncescu ajunge în faţa judecătorilor de la Înalta Curte!

În faţa probatoriului administrat de anchetatorii DNA şi de propunerea de arestare preventivă pentru acuzaţiile ce îi sunt aduse, Raluca Stăncescu a negat orice implicare. Ba mai mult, chiar în timpul şedinţei de judecată a contestat decizia de arestare preventivă, contestaţia urmând să se judece la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, cel mai probabil în această săptămână.

Aceeaşi atitudine a avut-o şi Cătălin Stavără, individul pentru care prim- procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi-a compromis cariera.

Raluca Stăncescu este acuzată de şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiţiei şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Cătălin Stavără este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Potrivit DNA, începând din octombrie 2015, Raluca Stăncescu Raluca, alături de Cătălin Stavără, folosindu-se de autoritatea de magistrat, a exercitat acte de constrângere psihică asupra unei persoane. Cei doi au încercat să determine persoana respectivă să cedeze dreptul de proprietate asupra a două imobile (apartament şi garsonieră), situate în municipiul Botoşani, în favoarea unei rude a lui Stavără. Cei doi au încercat să-i creeze persoanei respective o stare de temere prin aceea că dacă refuza, urma să fie cercetată, alături de membrii familiei sale, pentru săvârşirea unor pretinse infracţiuni de evaziune fiscală şi trafic de persoane.

În aceeaşi calitate, Raluca Stăncescu a determinat în mod direct un agent de poliţie să tergiverseze cercetările pe care le efectua într-o cauză penală faţă de inculpatul Stavără Cătălin, pentru săvârşirea unei infracţiuni de lovire sau alte violenţe, în scopul îngreunării cercetărilor penale şi favorizării acestuia din urmă. Pe data de 4 februarie 2016, inculpata Stăncescu Raluca l-a determinat pe poliţist să-i pună la dispoziţie, fără drept, un suport optic ce conţinea înregistrări ale unor camere de supraveghere (mijloc de probă în acelaşi dosar penal menţionat mai sus) în vederea favorizării inculpatului Stavără Cătălin, lucru pe care agentul de poliţie l-a şi făcut în cursul aceleiaşi luni.

Ulterior, în iunie anul trecut, magistratul i-ar fi divulgat, fără drept, inculpatului Stavără Cătălin date nedestinate publicităţii, cu caracter confidenţial, rezultate din supravegherea tehnică a unei persoane, realizată în contextul instrumentării unui dosar penal. Prin acest demers au fost afectate atât interesele şi activitatea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, ca unitate de parchet pe rolul căreia se afla cauza respectivă, cât şi interesele legale ale persoanei respective, ale căror drepturi şi libertăţi fundamentale fuseseră restrânse în contextul supravegherii sale tehnice, strict în condiţiile prevăzute de lege şi autorizate de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
93

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
76

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
97

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...