"Recoltă" bogată de persoane reţinute după descinderile DIICOT la contrabandişti! FOTO
BOTOSANI

38 de botoşăneni au fost audiaţi miercuri de anchetatorii DIICOT şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, după acţiunea de mare amploare care s-a întins în localităţile Rădăuţi-Prut, Rediu, Darabani, Havârna, Viişoara şi Coţuşca. Operaţiunile au vizat destructurarea a două grupări specializate în traficul cu ţigări.

"Recoltă" bogată de persoane reţinute după descinderile DIICOT la contrabandişti! FOTO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Din cei 38 de suspecţi aduşi la audieri (în condiţiile în care audierile s-au prelungit până târziu în noapte), 21 au ajuns şi în arestul Poliţiei botoşănene, fiind reţinuţi şi urmând ca joi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Printre aceştia, şi persoane care au mai fost anchetate anterior pentru infracţiuni similare. Unii chiar au stârnit amuzamentul anchetatorilor dat fiind că la momentul coborârii din autovehiculele jandarmilor şi ale poliţiştilor ştiau exact în ce clădire trebuie să intre.

Anchetatorii suspicionează că, începând cu anul 2014, în judeţ s-au constituit mai multe grupuri infracţionale organizate formate din mai mulţi membri care s-au asociat pentru a face bani. Cum? Prin contrabandă, desfăşurând în mod repetat activităţi de introducere în România, colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare, predare şi vânzare a ţigărilor de provenienţă Republica Moldova. Pentru maximizarea profiturilor ilicite obținute, membrii au colaborat şi au acționat în cadrul a două grupuri infracționale.

Cele două grupuri au acţionat în zona de nord-est a județului Botoșani, la frontiera cu Republica Moldova, ţigările de contrabandă fiind introduse în România prin zona de frontieră adiacentă localităților Rediu – Rădăuți-Prut – Cotu Miculinți, de unde erau preluate de botoşănenii care alimentau apoi piața neagră din județ.

Din investigații a reieșit că membrii grupărilor ar fi traficat, în total, peste 93.000 de pachete de ţigări de contrabandă, provenite din Republica Moldova, cauzându-se astfel un prejudiciu de aproximativ 960.000 de lei.




Despre descinderile de miercuri, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

40 de percheziţii în judeţ, 38 de "săltaţi" aduşi la DIICOT în cadrul unei ample anchete ce priveşte traficul cu ţigări! GALERIE FOTO

 

Spune-ne opinia ta