Primar găsit în incompatibilitate de judecători, după ce a contestat o decizie a inspectorilor ANI
BOTOSANI

Un primar din judeţul Botoşani găsit în incompatibilitate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate a contestat decizia, însă judecătorii i-au respins acţiunea. 

Primar găsit în incompatibilitate de judecători, după ce a contestat o decizie a inspectorilor ANI

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au menţinut decizia dată de inspectorii ANI în cazul primarului comunei Blândeşti, Stelian Maxim, însă decizia nu este definitivă. 

Potrivit inspectorilor ANI,  primarul Stelian Maxim, în calitate de consilier local al comunei Blândeşti, a votat Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea închirierii pajiștii prin licitație publică. Era vorba de un teren în suprafață de 542,58 ha situat în satele Blândești, Cherchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei Blândești.

De asemenea, în calitate de consilier local, actualul primar al comunei a votat Hotărârea Consiliului Local privind scăderea taxei de participare la licitație privind închirierea pajiștii comunale aparținând comunei Blândești și modificarea punctului 10 în caietul de sarcini. Ulterior, însă, Stelian Maxim a încheiat cu Consiliul Local al comunei Blândești, județul Botoșani, un contract de închiriere pentru o parte din acea suprafață de teren, spun inspectorii de integritate. 

Mai mult, în calitate de primar, acesta a participat la adoptarea unei Hotărâri prin care s-a împuternicit pe sine însuși pentru verificarea lucrărilor efectuate pe pajiștea situată în satele Blândești, Cerchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei Blândești, încălcând astfel normele legale.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
467

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
62

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...