Poşta Română iertată de amenzi, de către judecătorii botoşăneni, pentru că este într-o situaţie financiară dificilă

Poliţiştii au dispus sancţionarea mai multor oficii poştale, după ce au constatat nereguli la sistemele de siguranţă antiefracţie.Compania Poşta Română a contestat în instanţă amenzile primite. 

Poşta Română iertată de amenzi, de către judecătorii botoşăneni, pentru că este într-o situaţie financiară dificilă

O parte din judecători a admis cererile, motivând că Poşta Română trece printr-o situaţie financiară dificilă. Amenzile date de poliţişti au fost în cuantum de câte 2000 de lei. 

Poliţiştii au efectuat mai multe controale şi le-au pus în vedere reprezentanţilor companiei de curierat să conecteze sistemul de alarmă împotriva efracţiei la un dispecerat de monitorizare, însă nu s-a realizat acest lucru. 

În instanţă, compania a solicitat transformarea amenzii în avertisment, deoarece gradul de pericol social al faptei este mult scăzut, pentru că dotarea cu sistem de alarmă se face în funcție de natura și importanța valorilor păstrate.

"Petenta a mai fost atenționată în acest sens și ca atare nu poate invoca că acest termen o poate exonera de o sancțiune. Însă, având în vedere lipsa reală a posibilităților financiare cu care se confruntă Poșta Română, instanța apreciază că sancțiunea avertisment este suficientă", se menţionează într-o hotărâre dată de Judecătoria Dorohoi. 

La sfârşitul anului trecut, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a anunţat că va majora capitalul social al CNPR cu 170 milioane lei, care - după parcurgerea procedurilor în domeniul ajutorului de stat - vor fi utilizaţi pentru achitarea datoriilor restante la bugetul general consolidat.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
69

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
41

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
44

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...