Poşta Română iertată de amenzi, de către judecătorii botoşăneni, pentru că este într-o situaţie financiară dificilă

Poliţiştii au dispus sancţionarea mai multor oficii poştale, după ce au constatat nereguli la sistemele de siguranţă antiefracţie.Compania Poşta Română a contestat în instanţă amenzile primite. 

Poşta Română iertată de amenzi, de către judecătorii botoşăneni, pentru că este într-o situaţie financiară dificilă

O parte din judecători a admis cererile, motivând că Poşta Română trece printr-o situaţie financiară dificilă. Amenzile date de poliţişti au fost în cuantum de câte 2000 de lei. 

Poliţiştii au efectuat mai multe controale şi le-au pus în vedere reprezentanţilor companiei de curierat să conecteze sistemul de alarmă împotriva efracţiei la un dispecerat de monitorizare, însă nu s-a realizat acest lucru. 

În instanţă, compania a solicitat transformarea amenzii în avertisment, deoarece gradul de pericol social al faptei este mult scăzut, pentru că dotarea cu sistem de alarmă se face în funcție de natura și importanța valorilor păstrate.

"Petenta a mai fost atenționată în acest sens și ca atare nu poate invoca că acest termen o poate exonera de o sancțiune. Însă, având în vedere lipsa reală a posibilităților financiare cu care se confruntă Poșta Română, instanța apreciază că sancțiunea avertisment este suficientă", se menţionează într-o hotărâre dată de Judecătoria Dorohoi. 

La sfârşitul anului trecut, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a anunţat că va majora capitalul social al CNPR cu 170 milioane lei, care - după parcurgerea procedurilor în domeniul ajutorului de stat - vor fi utilizaţi pentru achitarea datoriilor restante la bugetul general consolidat.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

METEO: Cod Galben de ploi și vijelii pentru mai multe localități din județul Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
796

Ploi, vânt cu aspect de vijelie, grindină și descărcări electrice anunță Administrația Națională de Meteorologie pentru mai multe localități din județul Botoșani, avertizarea d...

VIDEO - Ce face un șofer după un accident într-un sens giratoriu din Suceava!

Duminică, 15 Iulie 2018
1246

Camerele de supraveghere au surprins un accident spectaculos, într-un sens giratoriu din Suceava, care a avut loc joi, 12 iulie. În imagini se observă cum, la ora 23.35, șoferul unu...

16 accidente de muncă în primul semestru din anul 2018, la Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
276

În primul semestru al anului 2018, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 16 accidente de muncă (12 persoane accidentate în anul 2018 şi 4 persoane accidentate î...