Poliţişti ameninţaţi cu moartea de un bărbat recalcitrant
BOTOSANI

Nici Zmeul Zmeilor să fi fost şi nu ar fi reuşit să sperie lucrătorii de poliţie aşa cum a reuşit un individ din Bucecea, după ce a înjurat şi a ameninţat cu moartea pentru simplul motiv că a fost oprit în trafic.

Poliţişti ameninţaţi cu moartea de un bărbat recalcitrant

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Toată povestea a avut loc în septembrie anul trecut, la Bucecea. Pe 15 septembrie, dimineaţă, un agent de poliţie efectua un punct de control în trafic, alături de o colegă, pe drumul naţional 29 C, atunci când l-a oprit pe N.V.F., aflat la volanul unei autoutilitare cu numere de Iaşi şi pe care îl văzuse că nu purta centură de siguranţă. Când i-a cerut actele, şoferul i-a înmânat doar permisul de conducere şi cartea de identitate, susţinând că nu are şi actele maşinii pe care o conducea. Poliţistul a încercat să-i explice că lipsa documentelor maşinii constituie contravenţie, iar în replică, şoferul i-ar fi spus: "să aştepţi aici după documente, până răsare soarele” şi a plecat, lăsându-l pe poliţist şi pe colega de echipaj „cu ochii în soare".

Poliţiştii s-au întors la secţie, unde agentul care l-a oprit pe şofer a interogat baza de date, constatând că ITP-ul autoutilitarei condusă de N.V.F. era expirat din noiembrie 2011, astfel că agentul s-a apucat de completat procesul verbal de constatare a contravenţiei.

Peste câteva ore, însă, în postul de poliţie a dat buzna chiar şoferul, iar când poliţistul i-a cerut să semneze procesul verbal, buceceanul a refuzat, ba mai mult, când un alt poliţist i-a comunicat că documentul va fi trimis prin poştă, bărbatul ar fi replicat: "Lasă că te trimit eu pe tine prin poştă! Îţi tai eu capul ţie", continuând să-i înjure pe lucrătorii de poliţie aflaţi în secţie.

A doua zi, o femeie din oraş s-a prezentat la secţie, reclamând că acelaşi bărbat i-ar fi ameninţat copilului său, cerând amendarea sa. Acelaşi agent de poliţie l-a invitat pe bărbat la audieri, dar cum acesta nu s-a prezentat, poliţistul l-a sancţionat contravenţional pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Şi cum ghinionul nu se termină nici pentru bucecean şi nici pentru poliţist, pe 24 septembrie, lucrătorul se aflat în trafic, pe o stradă din Bucecea când acelaşi bărbat, aflat la volanul aceleiaşi autoutilitare, nu purta centura. I-a făcut semn să tragă pe dreapta, însă acesta nu a mai oprit şi din mers l-ar fi ameninţat pe poliţist cu pierderea locului de muncă.

Câteva ore mai târziu, buceceanul s-a dus la secţia de poliţie şi l-a ameninţat cu moartea pe agent, spunându-i că data viitoare când va mai fi oprit în trafic, îl va înjunghia. Poliţistul i-a raportat întregul episod şefului de la acel moment, care a sesizat conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, care au declanşat o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj.

Chemat la audieri, buceceanul nu a recunoscut niciuna dintre ameninţările proferate la adresa poliţiştilor, deşi lucrătorii au susţinut în clar că atitudinea acestuia a fost de natură să le provoace teamă, mai ales agentului care l-a oprit în trafic şi ale cărui sarcini de serviciu îl trimit în stradă şi nu de fiecare dată însoţit. Martorii din dosar- atât lucrători de poliţie, cât şi persoane din Bucecea, au confirmat cele spuse de poliţişti, astfel că bărbatul a fost trimis în judecată pentru ultraj.

Cei doi poliţişti ameninţaţi s-au constituit părţi civile, cel ameninţat în trafic solicitând daune morale de 20.000 de lei iar cel ameninţat în secţia de poliţie- 2.000 de lei. Urmează ca instanţa să ia o decizie în acest caz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
632

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
138

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
86

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...