Poliţist lovit în timpul unei misiuni! Agresorul, trimis în judecată
BOTOSANI

Un gest făcut la beţie şi la nervi îl va costa pe un bărbat din judeţul Botoşani care a fost trimis în judecată de procurori după ce a lovit un poliţist care se afla în misiune.

Poliţist lovit în timpul unei misiuni! Agresorul, trimis în judecată

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ioan Tibel, în vârstă de 68 de ani, din comuna Durneşti, judeţul Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „ultraj”.

Potrivit procurorilor, s-a reţinut că, în seara de 15 martie 2017, în jurul orei 19.20, inculpatul l-a lovit pe Tudor-Mihai Chelaru, agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Durneşti, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu un băţ din lemn peste braţul stâng, în fapt fiind vorba de o manevră de apărare, deoarece lovitura viza capul poliţistului.

Incidentul a avut loc în apropierea unui bar din Durneşti.  Un individ aflat într-o avansată stare de ebrietate a adresat injurii poliţiştilor care se aflau în patrulare prin zonă. Întrucât a devenit recalcitrant, oamenii legii l-au imobilizat pentru a-l duce la postul de poliţie.

În acel moment, Ioan Tibel a intevenit, deveind şi el agresiv, împrejurare în care l-a lovit pe unul dintre poliţişti.  

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mutilat pe viaţă după un accident în gospodărie!

astăzi, 08:25
36

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, din localitatea Unţeni, deşi se afla într-o avansată stare de ebrietate a vrut sâmbătă seara să pregăteasca hrana pentru animale. În timp ce împingea f...

Tensiuni la FC Botoşani. Fostul antrenor, prezent în cantonamentul echipei, spre nemulţumirea actualului tehnician

astăzi, 08:24
52

Deși echipa are cele mai bune rezultate din istorie cu Costel Enache antrenor, fiind clasată pe un loc superior în prima ligă și calificată în Cupa României, după ce ...

Agenția de Plăți anunță: Începem controalele în ferme!

astăzi, 07:56
112

Exploatațiile tinerilor fermieri, la control! Începutul de an aduce un val de verificări în exploatațiile agricole, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).Mai exact...