Poliţist achitat de judecători, după o acuzaţie de luare de mită

Un poliţist a fost achitat de judecători, după ce a fost acuzat de luare de mită. Agentul era învinuit că a primit 100 de lei pentru a înlocui o amendă cu un avertisment. 

Poliţist achitat de judecători, după o acuzaţie de luare de mită

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 1 spre 2 octombrie 2015, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Petru R., agent în cadrul Secţiei Rurale nr 9 Vlăsineşti, ar fi primit 100 de lei de la Andrei-Gabriel I., pentru a nu-i aplica acestuia o amendă contravenţională, ci doar un avertisment.

Şoferul s-a autodenunţat semnând un acord de recunoaştere cu procurorii, iar poliţistul a fost trimis în judecată într-un alt dosar. Iniţial a fost achitat de judecătorii Tribunalului Botoşani şi ulterior instanţa superioară, Curtea de Apel Suceava, a menţinut decizia. 

"În temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin.1 lit. a Cod procedură penală, achită pe inculpatul R.P. pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 şi 7 lit. c din Legea nr. 78/2000. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului", se arată în decizia instanţei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneni de geniu: Cu bisturiul în viața chirurgului Doina Hrehoreț. Prima și singura femeie din România care face transplant de ficat!

astăzi, 10:50
20

Este "omul lui Dumnezeu" printre muritorii disperați care ajung la etajul 3, chirurgie hepatică. Dr. Doina Hregoreț, de la Institutul Clinic Fundeni, e fosta elevă a Profesorului Ir...

Articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute, într-un complex comercial din Botoșani!

astăzi, 10:18
200

Miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală....

Dorohoian prins cu 1000 de țigări de contrabandă ascunse sub haine!

astăzi, 09:55
120

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au depistat în flagrant, pe raza municipiului Dorohoi, un bărbat de 34 de ani, din aceea...