Plângere penală pentru ameninţare, în cazul adolescentului înecat la Tudora!

Cazul adolescentului înecat în vara acestui an, la Tudora, s-a lăsat nu numai cu sancţiuni la adresa unor salvatori, ci şi cu plângeri penale din partea celor care au intervenit.

Plângere penală pentru ameninţare, în cazul adolescentului înecat la Tudora!

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a formulat o plângere penală la Parchetul Militar, pe motiv că angajaţii instituţiei care au intervenit la caz au fost ameninţaţi de o parte dintre sătenii care se adunaseră pe malul râului Siret.

Plângerea a fost direcţionată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, dosarul aflându-se în lucru la un procuror.

“Este venită la noi, din data de 7 septembrie, o sesizare de la Parchetul Militar, în urma unei plângeri a ISU Botoşani. Au fost sesizate organele de cercetare penală despre faptul că angajaţi ai ISU au fost ameninţaţi de către cetăţeni din comuna Tudora. Este începută urmărirea penală pe faptă pentru "ultraj", dar deocamdată nu este începută urmărirea penală pe vreun suspect”, a declarat procurorul Nicoleta Arpinte, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Tragedia a avut loc în data de 6 august, la Tudora. Un adolescent în vârstă de 17 ani, care se afla cu părinţii la scăldat, a intrat în apă, dar nu a mai ieşit la suprafaţă. La faţa locului s-au deplasat echipaje de pompieri, ambulanţă şi poliţie, trupul neînsufleţit fiind găsit de pompierii de pe barcă. Ceea ce s-a întâmplat după găsirea băiatului a stârnit revoltă în rândul celor adunaţi pe malul Siretului.

Imagini filmate de persoane aflate la faţa locului au surprins operaţiunile de preluare a trupului neînsufleţit din apă şi apoi nerespectarea procedurii în sensul declanşării manevrelor de resuscitare. Imaginile au ajuns pe o reţea de socializare şi ulterior la cunoştinţa conducerii ISU şi a conducerii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ducând la anchetarea disciplinară a celor care au intervenit.

 Însuşi şeful ISU Botoşani, col. Cristian Amarandei, a recunoscut că procedura a fost încălcată în ceea ce priveşte modul de intervenţie.

Medicul aflat în dispeceratul integrat a fost sancţionat cu amendă de 1.000 de lei pe motiv că la caz a fost trimisă ambulanţă cu asistent şi nu cu medic, iar asistentul care a intervenit a fost sancţionat cu 500 de lei pentru că nu a scris scorul Glasgow şi ora la care a fost constatat decesul.

De partea cealaltă, raportul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nu găseşte vreo vină ofiţerului şi subofiţerului Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență care au intervenit la caz, în schimb aceştia au fost sancţionaţi disciplinar de comisia de judecată a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeşte şi Cazul "Tudora": Anchetă disciplinară la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi la Serviciul de Ambulanţă VIDEO

Pompieri în comisia de judecată după cazul adolescentului înecat la Tudora!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce trebuie să facă șoferii dacă vor să radieze mașina dacă nu o mai folosesc, fără să o ducă la casat!

astăzi, 18:14
78

Procesul de scoatere definitivă a unei mașini din circulație presupune parcurgerea mai multor etape.Proprietarul sau delegatul trebuie să depună o serie de acte doveditoare la mai multe autor...

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
51

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
120

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...