Pedepse stabilite de instanţă pentru autorii unei tâlhării. Prejudiciul a fost recuperat

Autorii tâlhăriei din martie, de la Flămânzi, au fost condamnaţi de Judecătoria Botoşani. Cei doi bătrâni şi-au recuperat suma furată la scurt timp de la prinderea suspecţilor.

Pedepse stabilite de instanţă pentru autorii unei tâlhării. Prejudiciul a fost recuperat

Totul s-a întâmplat în noaptea de 21 spre 22 martie, în oraşul Flămânzi, atunci când doi soţi de 90, respectiv 91 de ani, s-au trezit cu cei doi tineri în casă care i-au ameninţat şi le-au cerut banii. Când au văzut că bătrânii se împotrivesc, cei doi indivizi i-au luat la bătaie.

În ciuda vârstei înaintate, bărbatul a încercat să îi ţină piept unuia dintre atacatori dar a fost tăiat după ce un geam s-a spart. Loviţi fără milă, cei doi bătrâni le-au dat indivizilor care i-au atacat toţi banii pe care îi aveau în casă, 1.900 de lei. Unul dintre tineri s-a aşezat la un moment dat pe un scaun şi şi-a aprins o ţigară şi i-a cerut bătrânului să jure că nu va anunţa poliţia, după care tâlharii s-au făcut nevăzuţi. A doua zi cei doi bătrâni au anunţat poliţia, bărbatul fiind transportat şi la spital pentru îngrijiri.

La scurt timp de la tâlhărie, cei doi suspecţi au fost identificaţi: un tânăr de 16 ani, George B., din Flămânzi, şi Constantin N., de 19 ani, din Frumuşica. Au fost arestaţi preventiv şi la scurt timp au fost trimişi în judecată. Acum, Judecătoria Botoşani a pronunţat pedepsele în primă instanţă.

Tânărul de 19 ani a fost condamnat la pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, cu suspendare, şi un termen de supraveghere de 3 ani. Mai mult, va trebui să presteze un număr de 100 zile muncă neremunerată la Primăria comunei Frumuşica sau la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani. Minorului de 16 ani i-a fost aplicată măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de şase luni. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani - Chiajna 0-2. Dorinel Munteanu, debut cu victorie. Enache, trimis în tribună la pauză

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
415

Concordia Chiajna a învins-o în deplasare pe FC Botoşani cu scorul de 2-0 (2-0), sâmbătă seara, într-o partidă din etapa a 9-a a Ligii I. La primul meci al antrenorulu...

Noi materii la examenul de Capacitate

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
942

Ministrul Educaţiei Valentin Popa a declarat că vrea să schimbe procedura de desfăşurare a Evaluării Naţionale la sfârşitul ciclului gimnazial. Concret, oficialul a afirmat că elevii ca...

Simptome ale cancerului la creier. Toată lumea trebuie să le cunoască

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
1342

Cancerul la nivelul creierului pare a fi unul dintre cele mai înfricoșătoare diagnostice pe care un om le poate primi. Mass-media a inoculat ideea că acest tip de cancer este lipsit de orice spera...