Pedepse stabilite de instanţă pentru autorii unei tâlhării. Prejudiciul a fost recuperat

Autorii tâlhăriei din martie, de la Flămânzi, au fost condamnaţi de Judecătoria Botoşani. Cei doi bătrâni şi-au recuperat suma furată la scurt timp de la prinderea suspecţilor.

Pedepse stabilite de instanţă pentru autorii unei tâlhării. Prejudiciul a fost recuperat

Totul s-a întâmplat în noaptea de 21 spre 22 martie, în oraşul Flămânzi, atunci când doi soţi de 90, respectiv 91 de ani, s-au trezit cu cei doi tineri în casă care i-au ameninţat şi le-au cerut banii. Când au văzut că bătrânii se împotrivesc, cei doi indivizi i-au luat la bătaie.

În ciuda vârstei înaintate, bărbatul a încercat să îi ţină piept unuia dintre atacatori dar a fost tăiat după ce un geam s-a spart. Loviţi fără milă, cei doi bătrâni le-au dat indivizilor care i-au atacat toţi banii pe care îi aveau în casă, 1.900 de lei. Unul dintre tineri s-a aşezat la un moment dat pe un scaun şi şi-a aprins o ţigară şi i-a cerut bătrânului să jure că nu va anunţa poliţia, după care tâlharii s-au făcut nevăzuţi. A doua zi cei doi bătrâni au anunţat poliţia, bărbatul fiind transportat şi la spital pentru îngrijiri.

La scurt timp de la tâlhărie, cei doi suspecţi au fost identificaţi: un tânăr de 16 ani, George B., din Flămânzi, şi Constantin N., de 19 ani, din Frumuşica. Au fost arestaţi preventiv şi la scurt timp au fost trimişi în judecată. Acum, Judecătoria Botoşani a pronunţat pedepsele în primă instanţă.

Tânărul de 19 ani a fost condamnat la pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, cu suspendare, şi un termen de supraveghere de 3 ani. Mai mult, va trebui să presteze un număr de 100 zile muncă neremunerată la Primăria comunei Frumuşica sau la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani. Minorului de 16 ani i-a fost aplicată măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de şase luni. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

#șîeu - Ștefan Mandachi: "Aud c-aș fi vreun spion, agent 007, James Bond. A început o campanie de denigrare a familiei mele​"

astăzi, 11:07
336

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, care a reuşit să mobilizeze mii de oameni din toată țara într-un protest fără precedent pentru construirea de autostrăzi, demontează acuzațiile că ar ...

Meningita, simptome și tratament. De ce este esențial să mergi la medic de la primele semne!

astăzi, 10:32
118

Meningita este o inflamație a membranelor (meningelor) care înconjoară creierul și măduva spinării. Medicii atrag atenția că meningita virală este mai puțin severă decât cea bact...

Patru ani de la tragicul accident în care a sfârșit ambulanțierul Constantin Brânzilă: "Procesul stagnează, iar vinovatul circulă liber!"

astăzi, 10:10
351

În urmă cu patru ani, în seara zilei de 19 martie, Constantin Brânzilă era de serviciu pe ambulanță și transporta la Iași o fată de 17 ani, care avea nevoie de dializă. Când a ajuns în in...