Părinţii tinerei ucise în cumplitul accident de la Darabani intră în GREVA FOAMEI! Cer intervenţia Ministrului Justiţiei!

Durerea familiei Andei Dănăilă, tânăra de 22 de ani, ucisă după o cursă ilegală de maşini pe străzile oraşului Darabani, s-a adâncit şi mai tare odată cu pronunţarea sentinţei în procesul în care sunt judecaţi cei doi şoferi care au provocat accidentul ce a dus la moartea fetei.

Părinţii tinerei ucise în cumplitul accident de la Darabani intră în GREVA FOAMEI! Cer intervenţia Ministrului Justiţiei!

Părinţii Andei au contestat deja la Curtea de Apel Suceava decizia magistraţilor Tribunalului Botoşani, care îi nemulţumeşte profund, Florin Stănescu şi Emil Bujor fiind condamnați la câte șase ani și zece luni de închisoare cu executare. Cei doi au fost acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă la omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice

În semn de protest faţă de sentinţa dată de Tribunalul Botoşani, soţii Dănăilă vor intra de joi în greva foamei. Pe lângă pierderea fiicei, familia suferă şi că fratele acesteia, care se afla cu ea în maşină în momentul producerii accidentului, a fost rănit grav, fiind în incapacitate de a munci.

“La omor calificat, cursă ilegală de maşini şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice eu zic că pedeapsa ar trebui să fie de la 15 la 25 de ani. Dacă furi o găină îţi dă 5 ani. Am făcut deja apel la Curtea de Apel Suceava şi de joi facem greva foamei. Vrem ca Ministrul Justiţiei să verifice acest dosar. Cum a putut domnul judecător de la Botoşani să facă o treabă ca aceasta? Cum a ajuns de la o pedeapsă de 25 ani la una de şase ani? Nu pot să îmi închipui aşa ceva. Este strigător la Cer”, ne-a spus Giovani Dănăilă.

Potrivit procurorilor, la data de 30 aprilie 2016, în jurul orei 17.50, după ce au consumat băuturi alcoolice, inculpaţii au decis să efectueze o întrecere neautorizată pe principala arteră de circulaţie din oraşul Darabani (intens circulată la acel moment, având în vedere că era seara de Înviere), cu intenţia de a dovedi fiecare calităţile autoturismelor deţinute. În acest scop, Florin Stănescu s-a urcat la volanul autoturismului marca Audi A6, iar Emil Bujor la volanul autoturismului marca Audi A5, pe care le-au condus pe str. 1 Decembrie din oraş, circulând paralel unul faţă de celălalt şi ocupând, astfel, ambele sensuri de circulaţie. Cei doi au rulat cu viteze ce depăşeau cu mult limita de viteză legală în localitate, respectiv Florin Stănescu cu 146-148 km/h, iar Emil Bujor cu 148-150 km/h, conform expertizei criminalistice efectuată în cauză.

În aceste împrejurări, inculpaţii nu au mai putut observa din timp că din sensul opus circula autoturismul VW Golf condus regulamentar de numita Dănăilă Anda Mădălina, iar pe sensul lor de mers se deplasa un atelaj hipo, condus de Hriţcu Florentin şi, implicit, nu au putut evita impactul cu acestea. După ce, iniţial, între maşinile inculpaţilor a avut loc o coliziune tangenţial laterală, autoturismul inculpatului Florin Stănescu, care se deplasa pe contrasens, a intrat frontal în autoturismul condus de tânăra Dănăilă Anda Mădălina, iar cel condus de inculpatul Emil Bujor a lovit din spate atelajul hipo.

În urma accidentului, a rezultat decesul victimei Dănăilă Anda Mădălina, iar celălalt ocupant al vehiculului, Dănăilă Şerban Giovani, a necesitat 70-80 zile îngrijiri medicale pentru vindecare; de asemenea, au suferit leziuni şi persoanele care se aflau în atelajul hipo, astfel: Cliveţ Ghiorghi – 100-120 zile îngrijiri medicale, Prodan Constantin – 11-12 zile îngrijiri medicale şi Hriţcu Florentin – 14-15 zile îngrijiri medicale pentru vindecare.

În urma recoltării a câte două probe biologice de sânge de la cei doi inculpaţi, conform normelor medico-legale, a reieşit că Florin Stănescu prezenta o alcoolemie de 1,50 g‰, respectiv 1,35 g‰, iar Emil Bujor prezenta o alcoolemie de 1,10 g‰, respectiv 0,90 g‰.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași!

astăzi, 08:13
336

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
420

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...

Fugarul Ionel Arsene spune că s-ar putea sinucide în închisoarea din Botoșani din cauza condițiilor proaste!

astăzi, 07:10
244

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de infl...