Pagube de mii de lei pentru distrugerea Loganului Poliţiei din Tudora, imputate unui sucevean

Un tânăr din Suceava va da explicaţii judecătorilor botoşăneni în privinţa distrugerii unei autospeciale de poliţie, în încercarea de a scăpa de un control. Neinspirată încercare, pentru că a fost nevoit să se întoarcă, cu capul în pământ, şi să-şi recunoască vina.

Pagube de mii de lei pentru distrugerea Loganului Poliţiei din Tudora, imputate unui sucevean

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au trimis în judecată un tânăr de 31 de ani, din Şerbăuţi, judeţul Suceava, care a testat vigilenţa dar şi autospeciala unui poliţist din Tudora, judeţul Botoşani.

Aflat în trafic, poliţistul i-a făcut semn autovehiculului Mercedes înmatriculat în judeţul Suceava să oprească pentru un control de rutină. Tânărul aflat la volan a ignorat însă semnalele poliţistului şi a călcat acceleraţia. Poliţistul a urcat în Loganul de poliţie şi a plecat pe urmele tânărului, urmărirea întinzându-se pe mai bine de zece kilometri, până în satul Lespezi din judeţul Iaşi, acolo unde Mercedesul a intrat pe un drum sătesc şi s-a oprit în garajul dintr-o curte.

Poliţistul a oprit maşina în faţa porţii şi a coborât să-l caute pe proprietarul garajului şi să afle ce-i cu şoferul Mercedesului. În acelaşi timp, proprietarul a ieşit din casă şi a găsit musafirul din garaj. Tânărul de la volan i-a povestit că fiul proprietarului l-a trimis acasă să-l aştepte deoarece avea o defecţiune la maşină care trebuia reparată. Bătrânul a acceptat explicaţia dar atunci a dat cu ochii de poliţistul botoşănean care, la rândul său, i-a cerut explicaţii pentru musafir.

Cât timp proprietarul garajului în care se ascundea tânărul şi poliţistul au discutat, şoferul Mercedesului a izbit de două ori maşina de poliţie, încercând să-şi facă loc să iasă în drum şi să fugă din nou. Nu i-a reuşit din prima, însă la a doua tentativă a reuşit să împingă autospeciala de poliţie suficient cât să poate ieşi din curtea ieşeanului şi să o întindă la drum, spre Suceava.

În urma lui, poliţistul cu maşina distrusă- cu portiera din stânga, aripa stângă faţă şi cu aripa stânga spate înfundate bine-, şi proprietarul curţii, şocaţi de cele văzute.

A doua zi dimineaţă, însă, la sediul Poliţiei din Tudora s-a prezentat tânărul sucevean, care a recunoscut toată aventura, inclusiv partea cu fuga de control şi distrugerea Loganului. Ba mai mult, a mers şi la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie unde a reluat povestea, însă nu la fel de vorbăreţ a fost în faza procurorului de caz la momentul punerii sub acuzare.

Acum, însă, odată cercetările finalizate, suceveanul a fost trimis în judecată pentru distrugere, Inspectoratul de Poliţie constituindu-se parte civilă cu aproape 6.000 de lei, reprezentând costurile reparaţiilor autoturismului poliţistului din Tudora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
465

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
60

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
78

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...