Om de afaceri din Botoşani condamnat pentru fraudă cu fonduri europene

Un om de afaceri a fost condamnat, joi, definitiv pentru fraudarea bugetului Uniunii Europene. Acesta a depus documentaţie falsă pentru a beneficia de subvenţie europeană. 

Om de afaceri din Botoşani condamnat pentru fraudă cu fonduri europene

Conform sentinţei dată de judecătorii suceveni, botoşăneanul Marcel Petraru a fost condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false. Prin decizie a mai fost obligat la plata a 103.125 de lei plus dobânzile legale, bani primiţi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Botoşani . 

"Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi în rejudecare: În baza art. 18/1 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a, art. 74 alin. 2 rap. la art. 76 alin. 1 lit c Cod penal din 1969 şi art. 5 Cod penal, condamnă pe inculpatul Petraru Marcel, la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele ei. În baza art. 71 alin. 1 Codul penal din 1969 interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 lit. a teza a II a şi lit. b Codul penal din 1969 cu titlul de pedeapsă accesorie. În baza art. 81 Codul penal din 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În baza art. 82 Codul penal din 1969 stabileşte un termen de încercare de 3 ani", se arată în sentinţa Curţii de Apel Suceava. 

Acesta era administratorul firmei Crist Agro Trade SRL Botoşani şi a depus la APIA o cerere de subvenţie declarând ilegal o suprafaţă de teren agricol cu 100 de ha mai mare. 

În urma unui control s-au descoperit neregulile şi procurorii DNA l-au trimis în judecată. În timpul anchetei societatea a intrat în insolvenţă fiind în prezent administrată de un lichidator judiciar. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul unui medic străin, venit să opereze copii în România: Sunteţi în urmă cu mult faţă de alte state

astăzi, 10:06
78

În această săptămână, 9 bebeluşi au fost operaţi cu succes la Sibiu de o echipă de chirurgi britanici, germani şi români. Este al 9-lea marton de astfel de intervenţii gratu...

Accident rutier cu pericol de explozie, pe o stradă din municipiul Botoșani! FOTO

astăzi, 09:29
882

Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au fost solicitați, sâmbătă dimineață, să intervină pe strada Maior Ignat, din municipiul Botoșani, unde o mașină a lovit o conductă de ...

Sâmbătă, 19 ianuarie: Dorohoienii marchează 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

astăzi, 08:10
213

Asociația "Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța" și Muzeul Județean Botoșani organizează sâmbătă, 19 ianuarie 2019, ora 10.00,  în Sala Oglinzil...