Om de afaceri din Botoşani condamnat pentru fraudă cu fonduri europene

Un om de afaceri a fost condamnat, joi, definitiv pentru fraudarea bugetului Uniunii Europene. Acesta a depus documentaţie falsă pentru a beneficia de subvenţie europeană. 

Om de afaceri din Botoşani condamnat pentru fraudă cu fonduri europene

Conform sentinţei dată de judecătorii suceveni, botoşăneanul Marcel Petraru a fost condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false. Prin decizie a mai fost obligat la plata a 103.125 de lei plus dobânzile legale, bani primiţi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Botoşani . 

"Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi în rejudecare: În baza art. 18/1 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a, art. 74 alin. 2 rap. la art. 76 alin. 1 lit c Cod penal din 1969 şi art. 5 Cod penal, condamnă pe inculpatul Petraru Marcel, la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele ei. În baza art. 71 alin. 1 Codul penal din 1969 interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 lit. a teza a II a şi lit. b Codul penal din 1969 cu titlul de pedeapsă accesorie. În baza art. 81 Codul penal din 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În baza art. 82 Codul penal din 1969 stabileşte un termen de încercare de 3 ani", se arată în sentinţa Curţii de Apel Suceava. 

Acesta era administratorul firmei Crist Agro Trade SRL Botoşani şi a depus la APIA o cerere de subvenţie declarând ilegal o suprafaţă de teren agricol cu 100 de ha mai mare. 

În urma unui control s-au descoperit neregulile şi procurorii DNA l-au trimis în judecată. În timpul anchetei societatea a intrat în insolvenţă fiind în prezent administrată de un lichidator judiciar. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mateo: Cum va fi vremea de 1 mai

astăzi, 13:17
97

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 22 aprilie - 20 mai. Potrivit ANM, luna mai vine cu temperaturi care vor depăși limitele normale. În ultima săptămână din ...

Mii de români s-au trezit cu datorii la Fisc de care nu știau nimic. ANAF nu dă explicații

astăzi, 12:03
292

Mii de contribuabili care se ştiau cu toate dările plătite, au primit de la ANAF vestea că au de dat statului sume restante pe ultimii 5 ani, pentru asigurările de sănătate.În go...

Amenzi uriaşe pentru telefoanele care nu primesc mesaje RO ALERT!

astăzi, 10:59
116

Operatorii economici şi companiile de telefonie mobilă riscă 100 de mii de lei amendă dacă mesajele trimise prin sistemului ″RO ALERT” nu ajung la cetăţeni, din diverse motive.M...