Ne vedem la toamnă! Procesul lui Florin Ţurcanu şi al socrului său va continua după vacanţa judecătorească

Trebuia să fie un termen important în procesul în care Florin Ţurcanu, fostul şef al judeţului, şi socrul său sunt judecaţi pentru infracţiuni de corupţie. Nu a fost să fie, din cauza faptului că Florin Ţurcanu a lipsit, pe motiv că se afla la o altă "instanţă", mai importantă.

Ne vedem la toamnă! Procesul lui Florin Ţurcanu şi al socrului său va continua după vacanţa judecătorească

 Marcel Bîrsan, în costum  

Pe motiv că joi avea termen la Curtea Constituţională a României, ai cărei judecători ar fi trebuit să dea o decizie în privinţa unei excepţii de neconstituţionalitate ridicată de avocaţi, Florin Ţurcanu a transmis o cerere către instanţă prin care îşi scuza astfel absenţa, dar a solicitat expres ca audierea martorului denunţător, Marcel Vasile Bîrsan, să nu aibă loc decât cu el prezent, de exemplu la un termen următor, pentru a putea să-i adreseze întrebări, prin avocaţi.

În plus, Florin Ţurcanu îşi exprima, în aceeaşi întâmpinare, acordul ca tot la termenele următoare să fie reaudiaţi toţi martorii ale căror mărturii instanţa le va considera importante pentru cauză.

Procurorul DNA a susţinut însă că lipsa de la termen al lui Florin Ţurcanu, chiar plecat la Curtea Constituţională, ar putea reprezenta o încălcare a condiţiilor controlului judiciar, mai exact aceea de a fi prezent ori de câte ori este chemat la instanţă, mai ales că avea cunoştinţă de termenul de joi.

Avocaţii lui Ţurcanu au subliniat însă că Ţurcanu se află în faţa unei alte instanţe, cea a Curţii Constituţionale, şi că s-a întâmplat ca termenul la care judecătorii constituţionali iau în dezbatere excepţia sa de neconstituţionalitate să se nimerească în aceeaşi zi cu termenul de la Tribunalul Botoşani.

Judecătorul Dorica Ţurcanu, care a preluat dosarul după pensionarea judecătorului Aurel Liviu Dicu, a dat dovadă de înţelegere şi a decis că se impune un nou termen în care să fie audiat atât Florin Ţurcanu, cât şi Marcel Vasile Bîrsan, ca atare a dispus ca următorul termen să aibă loc în 21 septembrie! Adică după vacanţa judecătorească. În plus, preşedintele completului i-a pus în vedere lui Marcel Vasile Bîrsan să fie prezent la termenul următor, pentru a fi audiat.

Reamintim că noul preşedinte al completului de judecată a decis reaudierea inculpaţilor- Florin Ţurcanu şi Aristomel Anuşca-, dar şi a martorului denunţător- Marcel Vasile Bîrsan, pentru a-şi face propria imagine despre acest dosar.

 

Spune-ne opinia ta