La DNA, la o zi după ce s-a retras de la şefia Poliţiei Române: Am calitatea de suspect!

La DNA, la o zi după ce s-a retras de la şefia Poliţiei Române: Am calitatea de suspect!

Cătălin Ioniţă, care s-a retras marţi de la conducerea Poliţiei Române, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul DNA. El a declarat, la sosirea la sediul central al direcţiei, că a fost citat să se prezinte la DNA în calitate de suspect şi că a plecat de la şefia Poliţiei Române ca să nu păteze imaginea instituţiei.
 
"Am fost citat în data de 18, în ziua de luni, pentru a mi se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect. Imediat după acest lucru, fără niciun fel de ezitare, am considerat că este de datoria mea să fac un pas înapoi pentru a proteja imaginea ministerului şi a Poliţiei Române, considerând că este o chestiune de demnitate şi onoare profesională. Nu am niciun fel de grijă sau problemă în legătură cu acest aspect (acuzaţiile care i se aduc -n.r.). Aşa cum cariera mea este impecabilă de 24 de ani şi cum am respectat jurământul pe care l-am depus la intrarea în această profesie, aşa voi face până la sfârşit şi voi merge până în pânzele albe să-mi demonstrez nevinovăţia şi buna credinţă şi să protejez imaginea Poliţiei Române şi a colegilor mei, care nu merită să fie terfelită în niciun fel (...) Tot ce am făcut am făcut în concordanţă cu morala şi cu legea. Nu există niciun fel de abatere de la treaba asta şi o voi demonstra în faţa celor care sunt în drept să facă acest lucru", a declarat Cătălin Ioniţă, potrivit Mediafax.

 Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, referitor la plecarea acestuia de la şefia Poliţiei Române, că nu are ce să îi reproşeze.
 
"Nu îi pot reproşa nimic lui Cătălin Ioniţă. A fost o cerere personală de încetare a împuterniciirii şi, în acel moment, nu cred că existau alte soluţii din partea ministrului. Referitor la afirmaţiile privind existenţa unui dosar penal, nu vreau şi nu pot să speculez eu. Asta sunt convinsă că poate să facă domnul Ioniţă. Eu i-am promis că nu voi comenta decizia personală a dânsului de solicitare a încetării împuternicirii şi cred că o va face. Aşa cum îl cunosc, va explica de ce a făcut această solicitare", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la Antena 3.
 
Ministerul de Interne a anunţat, marţi, că noul şef al Poliţiei Române este Ioan Buda după ce Cătălin Ioniţă a cerut, din motive personale, încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române.
 
Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose. Iniţial, Carmen Dan i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcţie a şefului de atunci al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului poliţistului pedofil. Mihai Tudose a acuzat-o însă pe Carmen Dan că l-a minţit când i-a spus că Ioniţă a acceptat să fie noul şef al IGPR şi i-a cerut atunci demisia. Carmen Dan nu a demisionat însă, ba chiar a anunţat, după o zi, că are acceptul lui Ioniţă pentru funcţie. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...