Judecătorii din Botoșani se solidarizează cu protestele magistraților din țară!

În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani, din data de 26 februarie, magistrații au decis să se solidarizeze cu acțiunile de protest declanșate la nivel național. 

Judecătorii din Botoșani se solidarizează cu protestele magistraților din țară!

Marți, 26 februarie 2019, a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani, pentru a lua în discuție modificarea legilor justiției adusă prin OUG nr.7/19.02.2019.

Judecătorii prezenți, în unanimitate, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modificările intempestive aduse legilor justiției prin ordinanță de urgență, fără consultarea prealabilă a Consiliului Superior al Magistraturii și a corpului de magistrați, se arată într-un comunicat remis redacției.

În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din data de 26 februarie, magistrații botoșăneni au decis să se solidarizeze cu acțiunile de protest declanșate la nivel național. 

"Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani se solidarizează cu acțiunile de protest declanșate în țară de colegii magistrați și își însușește punctul de vedere al plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 25.02.2019, în sensul că se impune abrogarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.7/2019, cu excepția dispozițiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii", transmite comunicatul Judecătoriei Botoșani.  

Totodată, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani a hotărât "reluarea ulterioară a discuțiilor privind eventuale forme de protest în situația în care legiuitorul va ignora solicitările corpului magistraților".

Amintim că luni, 25 februarie, aproximativ 20 de magistrați au protestat pe scările Judecătoriei Botoșani, procurorii și judecătorii aliniindu-se astfel protestelor declanșate la nivel național din cauza OUG 7/2019, adoptată de Guvern săptămâna trecută, ordonanță care modifica Legile Justitiei, schimbări care - în opinia contestatarilor - afectează independența Justiției și statul de drept din România.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Informarticienii de aur ai ţării au fost la Botoşani - FOTO

astăzi, 18:05
176

Cei mai tari informaticieni de liceu din ţară s-au întrecut în aceste zile la Botoşani. Ba chiar trei dintre membrii lotului de informatică al României au fost prezenţi la concu...

Cine are cea mai ofensivă defensivă din Liga 1? Unde se află FC Botoșani în clasament

astăzi, 17:28
74

Fundaşii echipei lui Cristiano Bergodi au marcat 8 goluri în acest sezon, cu unul mai mult decât defensivele echipelor FC Hermannstadt şi Gaz Metan Mediaş. FCSB e ultima în acest ...

Invitaţie către profesori: Şcoala viitorului, la Laurian, într-o conferinţă regională

astăzi, 17:02
99

Din ce în ce mai multe eforturi se fac în ultima perioadă, din diverse direcţii, pentru ca dascălii să înlocuiască metodele tradiţionale de predare, nu foarte atractive, cu une...