Judecătorii din Botoșani se solidarizează cu protestele magistraților din țară!

În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani, din data de 26 februarie, magistrații au decis să se solidarizeze cu acțiunile de protest declanșate la nivel național. 

Judecătorii din Botoșani se solidarizează cu protestele magistraților din țară!

Marți, 26 februarie 2019, a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani, pentru a lua în discuție modificarea legilor justiției adusă prin OUG nr.7/19.02.2019.

Judecătorii prezenți, în unanimitate, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modificările intempestive aduse legilor justiției prin ordinanță de urgență, fără consultarea prealabilă a Consiliului Superior al Magistraturii și a corpului de magistrați, se arată într-un comunicat remis redacției.

În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din data de 26 februarie, magistrații botoșăneni au decis să se solidarizeze cu acțiunile de protest declanșate la nivel național. 

"Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani se solidarizează cu acțiunile de protest declanșate în țară de colegii magistrați și își însușește punctul de vedere al plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 25.02.2019, în sensul că se impune abrogarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.7/2019, cu excepția dispozițiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii", transmite comunicatul Judecătoriei Botoșani.  

Totodată, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani a hotărât "reluarea ulterioară a discuțiilor privind eventuale forme de protest în situația în care legiuitorul va ignora solicitările corpului magistraților".

Amintim că luni, 25 februarie, aproximativ 20 de magistrați au protestat pe scările Judecătoriei Botoșani, procurorii și judecătorii aliniindu-se astfel protestelor declanșate la nivel național din cauza OUG 7/2019, adoptată de Guvern săptămâna trecută, ordonanță care modifica Legile Justitiei, schimbări care - în opinia contestatarilor - afectează independența Justiției și statul de drept din România.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul de Externe a cerut oficial AEP prelungirea procesului de votare în străinătate

astăzi, 19:59
52

​​Ministerul de Externe a cerut oficial prelungirea procesului de votare în străinătate. Solicitarea către AEP a fost transmisă după ora 19.00, după ce Biroul Electoral a stabilit că ...

Prefectul Dan Șlincu: "Îmi doresc să fiu reprezentat cât mai bine în deciziile care se iau în Parlamentul European" - FOTO

astăzi, 18:58
131

Prefectul Dan Șlincu, reprezentanul Guvernului în teritoriu, a votat duminică după-amiază la Secția 104 din municipiul Dorohoi, împreună cu soția sa."Am votat la ...

A băut și a mâncat la două praznice, apoi a murit!

astăzi, 18:50
1425

A murit de ziua lui! Bărbatul, care sâmbătă împlinea vârsta de 59 de ani, a murit după ce a mâncat și a băut la două praznice, unul după altul. A începu...