Judecătorii botoşăneni i-au înapoiat, unui suspect de cămătărie, banii ridicaţi de DNA!

Judecătorii au dispus restituirea sumelor de bani ridicate de procurorii DNA de la o persoană suspectată de cămătărie în formă continuată. Astfel, în baza deciziei instanţei, Paul P. a primit înapoi 12.500 de lei şi 8.200 de euro. 

Judecătorii botoşăneni i-au înapoiat, unui suspect de cămătărie, banii ridicaţi de DNA!

Paul P. este acuzat că, în anul 2012, i-a dat unei alte persoane din Botoşani, cu împrumut, suma de 10.000 de euro, punând drept garanţie un imobil. Conform înţelegerii, dobânda era de 10% pe lună, iar timp de şase luni împrumutatul a achitat dobânda, însă în vara anului 2014 i s-au cerut 25.000 de euro.

Conform procurorilor DNA, banii ar fi fost folosiţi de împrumutat pentru a beneficia de protecţie din partea unui ofiţer din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava, pentru a face contrabandă cu produse accizabile din Ucraina, prin Punctul de trecere a frontierei Siret. 

Banii au fost folosiţi de ofiţer, potrivit anchetatorilor, pentru terminarea construcţiei unei case, iar pe lângă aceştia mai solicita lunar sume cuprinse între 100 şi 800 de euro pentru a asigura protecţie, el având influenţă asupra vameşilor. 

În anchetă, pe lângă suspectul de camătă mai sunt vizaţi Lucian S., fost şef SIPI Suceava, pentru trafic de influenţă şi neglijenţă în serviciu, Nelu F., fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, pentru luare de mită, şi un vameş, Gheorghe R., pentru că a încercat să intimideze un martor denunţător dintr-un dosar în care el şi alţi colegi din Biroul Vamal Siret fusese trimişi în judecată. 

Ancheta în acest dosar a fost începută de procurorii DNA în 2014, când au fost organizate mai multe percheziţii la domiciliile inculpaţilor precum şi la birourile vameşilor, şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră şi al ofiţerului SIPI. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rares Bogdan, suspendat de la Realitatea TV prin SMS

astăzi, 21:25
68

Rares Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere", difuzata de Realitatea TV, a fost suspendat miercuri si joi de pe post, dupa ce cu o seara in urma i-a cerut demisia directorului Rea...

Botoșăneanul care a bătut crunt un bătrân a fost condamnat!

astăzi, 19:35
222

Unul dintre tineri, botoșăneanul în vârstă de 18 ani, a fost condamnat, în primă instanţă, la 6 ani, o lună şi zece zile de închisoare, iar 5 ani îi vor fi interz...

APIA Botoșani: Program prelungit pentru acordarea plăților în avans pentru anul 2018

astăzi, 19:30
175

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Botoşani informează că acordarea plăților în avans pentru anul 2018, cu termen de finalizare 30 noiembrie 2...