Judecătorii botoşăneni i-au înapoiat, unui suspect de cămătărie, banii ridicaţi de DNA!

Judecătorii au dispus restituirea sumelor de bani ridicate de procurorii DNA de la o persoană suspectată de cămătărie în formă continuată. Astfel, în baza deciziei instanţei, Paul P. a primit înapoi 12.500 de lei şi 8.200 de euro. 

Judecătorii botoşăneni i-au înapoiat, unui suspect de cămătărie, banii ridicaţi de DNA!

Paul P. este acuzat că, în anul 2012, i-a dat unei alte persoane din Botoşani, cu împrumut, suma de 10.000 de euro, punând drept garanţie un imobil. Conform înţelegerii, dobânda era de 10% pe lună, iar timp de şase luni împrumutatul a achitat dobânda, însă în vara anului 2014 i s-au cerut 25.000 de euro.

Conform procurorilor DNA, banii ar fi fost folosiţi de împrumutat pentru a beneficia de protecţie din partea unui ofiţer din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava, pentru a face contrabandă cu produse accizabile din Ucraina, prin Punctul de trecere a frontierei Siret. 

Banii au fost folosiţi de ofiţer, potrivit anchetatorilor, pentru terminarea construcţiei unei case, iar pe lângă aceştia mai solicita lunar sume cuprinse între 100 şi 800 de euro pentru a asigura protecţie, el având influenţă asupra vameşilor. 

În anchetă, pe lângă suspectul de camătă mai sunt vizaţi Lucian S., fost şef SIPI Suceava, pentru trafic de influenţă şi neglijenţă în serviciu, Nelu F., fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, pentru luare de mită, şi un vameş, Gheorghe R., pentru că a încercat să intimideze un martor denunţător dintr-un dosar în care el şi alţi colegi din Biroul Vamal Siret fusese trimişi în judecată. 

Ancheta în acest dosar a fost începută de procurorii DNA în 2014, când au fost organizate mai multe percheziţii la domiciliile inculpaţilor precum şi la birourile vameşilor, şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră şi al ofiţerului SIPI. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneni de geniu: Cu bisturiul în viața chirurgului Doina Hrehoreț. Prima și singura femeie din România care face transplant de ficat!

astăzi, 10:50
93

Este "omul lui Dumnezeu" printre muritorii disperați care ajung la etajul 3, chirurgie hepatică. Dr. Doina Hregoreț, de la Institutul Clinic Fundeni, e fosta elevă a Profesorului Ir...

Articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute, într-un complex comercial din Botoșani!

astăzi, 10:18
227

Miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală....

Dorohoian prins cu 1000 de țigări de contrabandă ascunse sub haine!

astăzi, 09:55
123

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au depistat în flagrant, pe raza municipiului Dorohoi, un bărbat de 34 de ani, din aceea...