IPJ Botoșani: Aproape 120 de infracțiuni constatate pe linia utilizării armelor, anul trecut

IPJ Botoșani: Aproape 120 de infracțiuni constatate pe linia utilizării armelor, anul trecut

În anul 2020, Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Botoşani a desfăşurat activităţi în cadrul a 24 de planuri, constatând nu mai puțin de 119 infracțiuni și 56 de contravenții. Oamenii legii au confiscat aproape 40 de arme, potrivit unui raport al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Conform documentului, Serviciul a executat 14 acţiuni şi 296 de controale pe liniile arme-cinegetic, explozivi, substanţe periculoase.

„În cadrul acţiunilor şi controalelor au fost constatate 119 infracţiuni şi 56 de contravenţii. De asemenea, în cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost indisponibilizate în vederea cercetărilor 24 arme letale şi 15 arme neletale, 1.896 elemente de muniţie, 445 kg de materiale pirotehnice, 5.100 kg de deşeuri periculoase, un autoturism de teren, 48 de capcane neautorizate”, se arată în bilanțul anual al IPJ Botoșani.

Totodată, au fost suspendate 16 permise de armă, iar în cazul a 21 de persoane, s-a dispus anularea dreptul de deţinere, port şi folosire arme, mai ilustrează raportul.

 

Spune-ne opinia ta