Închisoare cu suspendare şi daune de zeci de mii de euro stabilite de judecători pentru doi bătăuşi din comuna Vorona!

Doi tineri au fost condamnaţi, joi, de judecătorii Tribunalului Botoşani după o bătaie aplicată unui consătean. Victima a rămas cu sechele pentru tot restul vieţii.

Închisoare cu suspendare şi daune de zeci de mii de euro stabilite de judecători pentru doi bătăuşi din comuna Vorona!

Gabriel A a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor, în timp ce celălalt agresor, Neculai P. a primit o pedeapsă de şase luni de închisoare cu suspendare. Pe lângă pedepse inculpaţii au mai fost obligaţi la plata a 70.000 de lei daune morale şi 1.500 de lei pensie permanentă. De asemenea, au fost obligaţia la plata cheltuielilor de spitalizare ce ajung la aproape 100.000 de lei. 

"Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice încadrarea/schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art.93 alin.2 lit.d Cod penal impune inculpatului să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. În temeiul art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Vorona, judeţul Botoşani pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare", se mai arată în decizia instanţei. 

Agresiunea a avut loc pe 24 februarie 2014 în comuna Vorona. Cei doi agresori au intrat în conflict cu un alt tânăr, Constantin C. Victima a fost lovită până ce a căzut din picioare şi apoi Gabriel A a continuat să îl lovească cu pumnii şi picioarele.

În urma expertizelor s-a constatat că victima a avut nevoie de 85-88 de zile de îngrijiri medicale, iar loviturile primite i-au pus în pericol viaţa. Decizia instanţei nu este definitivă. 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
37

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
155

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
285

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...