Închisoare cu suspendare pentru șoferul care a spulberat cu mașina un om aflat în stația de tramvai

Închisoare cu suspendare pentru șoferul care a spulberat cu mașina un om aflat în stația de tramvai

Tânărul vinovat de producerea unui accident rutier mortal, petrecut în municipiul Botoșani, în luna iunie a anului 2017, și-a primit sentința pentru fapta de ucidere din culpă. După ce a pierdut controlul asupra volanului din cauza vitezei, a acroșat în plin un bărbat aflat în stația de tramvai de pe lângă Serviciul de Permise, iar victima a decedat la scurt timp, Judecătoria a dispus o pedeapsă cu amânare.

Magistrații au decis condamnarea șoferului, pe atunci în vârstă de 19 ani, la trei ani de închisoare. Executarea a fost însă suspendată, motivarea instanței invocând lipsa unor antecedente penale, buna conduită și intenția de a presta muncă în folosul comunității, în ceea ce privește inculpatul. Tânărul se încadrează astfel și prin durata pedepsei privative de libertate care ar fi urmat să se aplice, la condițiile Articolului 91 din Codul Penal.

Prin urmare, s-a stabilit un termen de supraveghere de trei ani, o plată de circa 1700 de lei către stat plasată în sarcina intimatului, precum și o normă de 60 de zile de muncă neremunerată, în cadrul Primăriei municipiului Botoșani sau al Direcției de Drumuri și Poduri.

Sentința, emisă la jumătatea lui octombrie, nu fusese definitivă, însă nu s-a făcut apel.

„Condamnă inculpatul Purice Bogdan - Răzvan, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prevăzută şi pedepsită de art. 192 alin. 1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art. 374 alin. 4, 396 alin.10 din Codul de procedură penală, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a), b) şi i) Cod penal pe o durată de 3 (trei) ani. (...) În baza art.91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. (...) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria mun.Botoşani, jud. Botoşani sau Direcţia de Drumuri şi Poduri Botoşani pe o perioadă de 60 de zile. Obligă inculpatul Purice Bogdan - Răzvan să plătească statului suma de 1715 lei cu titlu cheltuieli judiciare, din care suma de 382 lei reprezintă contravaloare raport de expertiză medico legal de (necropsie)”, este decizia Judecătoriei, rămasă menținută.

Cumplitul accident se petrecuse pe fondul neadaptării vitezei la condițiile carosabilului umed. Victima, în vârstă de 39 de ani, citea un ziar în stație, când șoferul l-a proiectat prin pereții de sticlă, izbindu-l pe asfalt, la câțiva metri distanță. În ciuda eforturilor cadrelor medicale, bărbatul grav rănit nu a mai supraviețuit.

Video din arhivă:

 

 

Spune-ne opinia ta