Încă o infracţiune pentru suspectul de crimă din Centrul Vechi

Bărbatul care a fost inculpat pentru crima din Centrul Vechi s-a ales cu o nouă acuzaţie, după ce anchetatorii au pus cap la cap informaţiile obţinute şi au valorificat probatoriul în cauză.

Încă o infracţiune pentru suspectul de crimă din Centrul Vechi

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Pe lângă infracţiunile de omor calificat, tâlhărie şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, Vasile G. , de 43 de ani, principalul suspect al crimei din Centrul Vechi de miercuri dimineaţă, s-a ales cu o nouă acuzaţie: conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şi asta pentru că, în urma prelevării de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, rezultatele au indicat 1,10 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 0,95 g/l la cea de-a doua probă.

Vasile G. se află în arest preventiv de joi, pentru că este principalul suspect în cazul crimei de miercuri dimineaţă din Centrul Vechi. Atunci, între acesta şi Iulian B., ambii aflaţi la un priveghi, a izbucnit un conflict, cauzat, se pare, de faptul că Vasile G. l-ar fi agresat pe fratele mai mic. Iulian B. a ieşit către parcarea din Centrul Vechi însoţit de doi amici, dar a fost văzut de Vasile G., care ar fi oprit o maşină, un VW Polo, condusă de un tânăr, pe care l-ar fi lovit şi l-ar fi scos din autoturism. A urcat la volanul maşinii, a accelerat şi l-a izbit în plin pe Iulian B, ucigându-l.

A fost văzut de poliţişti şi de jandarmi şi a încercat să fugă către strada Independenţei, dar maşina s-a izbit într-o bordură, fiind ulterior blocat şi prins de poliţişti.

Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru ca medicii să încerce să-i salveze viaţa, însă leziunile suferite au fost mortale. La scurt timp, la UPU s-au adunat peste o sută de etnici rromi care s-au manifestat gălăgios şi agresiv, fiind necesară prezenţa poliţiştilor, a jandarmilor şi a lucrătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale pentru restabilirea liniştii.

Joi, trupul neînsufleţit al victimei a fost ridicat de rudele apropiate şi transportat la Hârlău pentru priveghi şi înmormântare. Momentul plecării convoiului funerar, flancat de mascaţi şi poliţişti, a creat o altă ambuscadă a rromilor care din nou s-au manifestat agresiv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
498

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
67

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...