Încă 60 de zile de control judiciar pentru Florin Ţurcanu, judecat pentru fapte de corupţie

Încă 60 de zile va rămâne Florin Ţurcanu sub control judiciar, respectând condiţiile impuse de Curtea de Apel Suceava la finalul lunii februarie, atunci când a reuşit să scape de arestul la domiciliu.

Încă 60 de zile de control judiciar pentru Florin Ţurcanu, judecat pentru fapte de corupţie

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Instanţa a luat în dezbatere marţi prelungirea măsurilor preventive ce i se aplică lui Florin Ţurcanu, judecat pentru infracţiuni de corupţie.

Procurorul DNA a susţinut necesitatea menţinerii măsurii controlului judiciar din cauza atitudinii procesuale a inculpatului. "Dacă în timpul urmăririi penale, inculpatul Ţurcanu Florin a recunoscut generic săvârşirea infracţiunilor pentru care este judecat, în timpul cercetării judecătoreşti atitudinea sa s-a schimbat, astfel încât în mărturia depusă în faţa instanţei, nu a mai recunoscut nici măcar generic ceea ce se consemnase anterior", a spus procurorul DNA.

De partea cealaltă, însă, apărătorul lui Florin Ţurcanu a reamintit faptul că atât în perioada arestului preventiv, a arestului la domiciliu cât şi în cele aproape două luni de control judiciar, clientul ei a dovedit că respectă condiţiile impuse de instanţă, însă a solicitat o relaxare a condiţiilor controlului judiciar. Şi asta pe motiv că, prin natura funcţiei pe care o ocupă în cadrul firmei, este obligat să facă deplasări prin ţară pentru contractări, fapt ce îl limitează. Potrivit avocatului, Florin Ţurcanu are nevoie şi de două-trei zile într-un anume oraş pentru negocieri, or trebuie să fie în Botoşani la un anumit interval pentru a se prezenta la Poliţie pentru controlul judiciar. Mai exact, o dată pe săptămână.

Instanţa a rămas în pronunţare, iar ulterior decizia judecătorului a fost menţinerea condiţiilor controlului judiciar stabilite de Curtea de Apel Suceava până la finalul lunii iunie, incluzând restricţia de a lua legătura în vreun fel cu socrul său, Aristomel Anuşca, co- inculpat în dosar.

Florin Ţurcanu este judecat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, iar socrul său pentru complicitate la aceste fapte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
64

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
68

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2261

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...