Fostul şef al judeţului, Florin Ţurcanu, şi omul de afaceri Marcel Bîrsan, reaudiaţi de noul complet de judecată

La mai bine de trei luni de la ultimul, joi a avut loc un nou termen al procesului în care fostul şef al judeţului, Florin Ţurcanu, şi socrul său, Aristomel Anuşca, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, respectiv complicitate la acestea. La acest termen a fost reaudiat omul de afaceri Marcel Bîrsan.

Fostul şef al judeţului, Florin Ţurcanu, şi omul de afaceri Marcel Bîrsan, reaudiaţi de noul complet de judecată

De la ultimul termen, cel din iunie, Florin Ţurcanu a avut timp să-şi pregătească o nouă confruntare cu denunţătorul său, Marcel Bîrsan, în condiţiile în care schimbarea completului de judecată a impus reaudierea lor.

Despre deosebire de prima audiere, de această dată Florin Ţurcanu a părut mai sigur pe el, dând explicaţiile solicitate şi înmânând judecătorului de caz o declaraţie extinsă, în care şi-a prezentat propria variantă a poveştii. În tot acest timp, Marcel Bîrsan aştepta la holul Tribunalului. Ca de fiecare dată, procurorul DNA s-a dovedit a fi atent la fiecare nuanţă a celor mărturisite, intervenind, uneori chiar vehement, şi contrazicând spusele inculpatului. În consecinţă, apărătorii fostului şef al Consiliului Judeţean au contestat sau măcar au pus sub semnul întrebării modalitatea în care clientului lor i s-au luat declaraţii la DNA Suceava.

În schimb, omul de afaceri Marcel Bîrsan a reluat povestea întâlnirii cu Florin Ţurcanu şi cum a ajuns să facă "afaceri" cu el. A răspuns şi la întrebările procurorului DNA şi a avocaţilor fostului şef al judeţului. Următorul termen este stabilit în luna octombrie.

Reaudierea celor doi precum şi a unor martori în doar a fost solicitată de judecător în contextul în care a preluat dosarul în urmă cu trei termene şi doreşte să-şi facă propria imagine asupra celor întâmplate.

Tot la termenul de joi s-a judecat şi măsurile preventive aplicate inculpatului. Procurorul DNA a solicitat continuarea măsurii de control judiciar, considerând că atitudinea lui Florin Ţurcanu, care în timpul anchetei a recunoscut acuzaţiile pentru ca ulterior, în instanţă, să vină cu o altă variantă, dovedeşte faptul că nu este animat de buna-credinţă.

Apărătorii lui Florin Ţurcanu au anunţat că sunt de acord cu prelungirea controlului judiciar, numai că nu pot accepta argumentaţia procurorului DNA, dat fiind că, potrivit Constituţiei, fiecare om are dreptul să se apere. Mai mult, dat fiind că fostul şef al judeţului se află sub diverse forme de măsură preventivă de un an şi jumătate şi niciodată nu a încălcat regulile, se poate considera că şi-a dovedit buna-credinţă. În schimb, obligaţia de a nu comunica sub nicio formă cu socrul său, Aristomel Anuşca, este curioasă, în condiţiile în care nici nu poate fi verificată.

Instanţa a rămas în pronunţare, ulterior anunţând că menţine controlul judiciar timp de încă 60 de zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administratia Bazinală de Apă Siret, despre alimentarea cu apă a municipiului Botoșani: "Operatorul de apă SC Nova Apa Serv Botoșani a fost informat asupra începerii manevrelor!"

astăzi, 15:51
284

Față de disfuncționalitățile apărute în alimentarea cu apă a municipiului Botoșani, precum și a altor localități din județ, în vederea informării corecte și complete a popula...

Primarul Cătălin Flutur, despre întreruperea apei: "Îmi doresc să vină cineva în faţa botoşănenilor şi să îşi asume disconfortul creat"

astăzi, 14:07
795

Începând de ieri dimineaţă, telefoanele Primăriei municipiului Botoşani au sunat mult mai mult decât de obicei. Botoşănenii, pe bună dreptate, au reclamat faptul că au rămas...

Expoziţia retrospectivă "Dimitrie Loghin (1910 – 1982)", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani!

astăzi, 14:03
56

Muzeul Judeţean Botoşani prezintă în perioada 21 octombrie – 15 noiembrie 2017, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, expoziţia retrospectiv...