Fostul preşedinte al CJ, obligat de judecători să plătească mii de scrisori trimise către botoşăneni

Judecătorii Tribunalului Botoşani l-au obligat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, să achite contravaloarea a mii de scrisori trimise în timpul mandatului său către botoşăneni.

Fostul preşedinte al CJ, obligat de judecători să plătească mii de scrisori trimise către botoşăneni

În baza unei sentinţe date marţi de Tribunal, Florin Ţurcanu a fost obligat să plătească aproape 65.000 de lei reprezentând decontarea ilegală a cheltuielilor pentru trimiteri poştale şi 30.000 de lei penalităţi de întârziere. 

În acţiune, CJ a arătat că în perioada octombrie 2013- decembrie 2014 au fost efectuate cheltuieli nelegale cauzate de solicitările lui Florin Ţurcanu care, în calitate de preşedinte al CJ, prin cei patru consilieri personali, a expediat către cetăţenii din judeţ un volum foarte mare de corespondenţă, al cărui conţinut nu era cunoscut, plicurile venind sigilate la funcţionarul care se ocupa cu expedierea corespondenţei şi aveau diferite trepte de greutate, situaţie în care nu s-au întocmit documente justificative pentru plăţile efectuate.

Vorbim însă despre 27.428 de trimiteri poştale, iar cheltuielile efectuate numai cu plicurile, etichetele autocolante şi hârtia de copiator ajungând la aproape 25.000 de lei numai în perioada ianuarie- aprilie 2014.

Mai mult, alte 2.220 de plicuri care ar fi trebuit să fie expediate, dar nu au mai fost, plus altele care au fost expediate, dar s-au întors la expeditor deoarece destinatarii erau decedaţi sau adresele destinatarilor erau greşite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoşani - FCSB 1-3. Golofca a înscris împotriva fostei echipe

Duminică, 16 Decembrie 2018
75

FCSB a învins, în deplasare, FC Botoşani, într-un meci din etapa a 20-a din Liga 1. Victoria oaspeţilor a fost adusă de Gnohere, Lucian Filip şi Rusescu, iar pentru gazde a marca...

COD GALBEN în județul Botoșani, până la ora 2.00!

Duminică, 16 Decembrie 2018
686

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip COD GALBEN, valabilă până la ora 20.00. Atenționarea meteo vizează județul Botoșani, dar și jude...

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XIX)

Duminică, 16 Decembrie 2018
459

Georgică Manole: Așadar, să recapitulăm: ”alde” - autoironie asumată, ”Funduianu” - ironia...  sorții.  Și ”Al. D(e)”?Al. D. Funduianu: &rdq...