Fostul preşedinte al CJ, obligat de judecători să plătească mii de scrisori trimise către botoşăneni

Judecătorii Tribunalului Botoşani l-au obligat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, să achite contravaloarea a mii de scrisori trimise în timpul mandatului său către botoşăneni.

Fostul preşedinte al CJ, obligat de judecători să plătească mii de scrisori trimise către botoşăneni

În baza unei sentinţe date marţi de Tribunal, Florin Ţurcanu a fost obligat să plătească aproape 65.000 de lei reprezentând decontarea ilegală a cheltuielilor pentru trimiteri poştale şi 30.000 de lei penalităţi de întârziere. 

În acţiune, CJ a arătat că în perioada octombrie 2013- decembrie 2014 au fost efectuate cheltuieli nelegale cauzate de solicitările lui Florin Ţurcanu care, în calitate de preşedinte al CJ, prin cei patru consilieri personali, a expediat către cetăţenii din judeţ un volum foarte mare de corespondenţă, al cărui conţinut nu era cunoscut, plicurile venind sigilate la funcţionarul care se ocupa cu expedierea corespondenţei şi aveau diferite trepte de greutate, situaţie în care nu s-au întocmit documente justificative pentru plăţile efectuate.

Vorbim însă despre 27.428 de trimiteri poştale, iar cheltuielile efectuate numai cu plicurile, etichetele autocolante şi hârtia de copiator ajungând la aproape 25.000 de lei numai în perioada ianuarie- aprilie 2014.

Mai mult, alte 2.220 de plicuri care ar fi trebuit să fie expediate, dar nu au mai fost, plus altele care au fost expediate, dar s-au întors la expeditor deoarece destinatarii erau decedaţi sau adresele destinatarilor erau greşite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cutremur de 5 pe scara Richter, în zona Vrancea!

astăzi, 20:29
432

Un cutremur cu magnitudinea 5 pe scara Richter s-a produs la ora 20:15:47, la adancimea de 144.738km, potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).Cutre...

A mers la câmp, dar a ajuns în stare gravă la spital!

astăzi, 18:18
1104

Bărbatul din Sulița a mers astăzi la lucru pe câmp, iar la amiază s-a cinstit și cu câteva păhărele, înainte de a se reapuca de muncile câmpului. Nu a apucat să lucreze...

Romanii care au platit facturi de electricitate umflate cu 20% nu isi pot recupera prea curand banii

astăzi, 18:12
550

Din cauza unor firme care au vrut sa castige bani usor, multi romani au platit pentru electricitate, vreme de sapte ani la rand, cu 20% la suta mai mult decat ar fi fost normal.Consiliul Concurent...