Fostul preşedinte al CJ, obligat de judecători să plătească mii de scrisori trimise către botoşăneni

Judecătorii Tribunalului Botoşani l-au obligat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, să achite contravaloarea a mii de scrisori trimise în timpul mandatului său către botoşăneni.

Fostul preşedinte al CJ, obligat de judecători să plătească mii de scrisori trimise către botoşăneni

În baza unei sentinţe date marţi de Tribunal, Florin Ţurcanu a fost obligat să plătească aproape 65.000 de lei reprezentând decontarea ilegală a cheltuielilor pentru trimiteri poştale şi 30.000 de lei penalităţi de întârziere. 

În acţiune, CJ a arătat că în perioada octombrie 2013- decembrie 2014 au fost efectuate cheltuieli nelegale cauzate de solicitările lui Florin Ţurcanu care, în calitate de preşedinte al CJ, prin cei patru consilieri personali, a expediat către cetăţenii din judeţ un volum foarte mare de corespondenţă, al cărui conţinut nu era cunoscut, plicurile venind sigilate la funcţionarul care se ocupa cu expedierea corespondenţei şi aveau diferite trepte de greutate, situaţie în care nu s-au întocmit documente justificative pentru plăţile efectuate.

Vorbim însă despre 27.428 de trimiteri poştale, iar cheltuielile efectuate numai cu plicurile, etichetele autocolante şi hârtia de copiator ajungând la aproape 25.000 de lei numai în perioada ianuarie- aprilie 2014.

Mai mult, alte 2.220 de plicuri care ar fi trebuit să fie expediate, dar nu au mai fost, plus altele care au fost expediate, dar s-au întors la expeditor deoarece destinatarii erau decedaţi sau adresele destinatarilor erau greşite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă o adolescentă a murit din cauza meningitei. Tânăra avea 15 ani și era din Vaslui

astăzi, 20:11
427

Adolescenta din Vaslui suspectă de meningită menigococică, transportată în stare gravă la Iași, a decedat, a declarat managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi, m...

Masa de praf saharian ajunge în aceste zile deasupra României

astăzi, 17:15
367

Praful saharian nu este un fenomen de speriat, spun meteorologii, însă este recomandat ca cei cu probleme respiratorii şi copiii să fie atenţi. Medicii îi sfătuiesc pe aceştia ca &ic...

Viorica Dăncilă: "A fi profesor înseamnă ca tu însuși să înveți zi de zi”

astăzi, 16:08
314

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o greşeală în discursul ţinut marţi la lansarea unei iniţiative de creştere a calităţii sistemului educaţional, spunând "tu însuși...