Fostul preşedinte al CJ, obligat de judecători să plătească mii de scrisori trimise către botoşăneni

Judecătorii Tribunalului Botoşani l-au obligat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, să achite contravaloarea a mii de scrisori trimise în timpul mandatului său către botoşăneni.

Fostul preşedinte al CJ, obligat de judecători să plătească mii de scrisori trimise către botoşăneni

În baza unei sentinţe date marţi de Tribunal, Florin Ţurcanu a fost obligat să plătească aproape 65.000 de lei reprezentând decontarea ilegală a cheltuielilor pentru trimiteri poştale şi 30.000 de lei penalităţi de întârziere. 

În acţiune, CJ a arătat că în perioada octombrie 2013- decembrie 2014 au fost efectuate cheltuieli nelegale cauzate de solicitările lui Florin Ţurcanu care, în calitate de preşedinte al CJ, prin cei patru consilieri personali, a expediat către cetăţenii din judeţ un volum foarte mare de corespondenţă, al cărui conţinut nu era cunoscut, plicurile venind sigilate la funcţionarul care se ocupa cu expedierea corespondenţei şi aveau diferite trepte de greutate, situaţie în care nu s-au întocmit documente justificative pentru plăţile efectuate.

Vorbim însă despre 27.428 de trimiteri poştale, iar cheltuielile efectuate numai cu plicurile, etichetele autocolante şi hârtia de copiator ajungând la aproape 25.000 de lei numai în perioada ianuarie- aprilie 2014.

Mai mult, alte 2.220 de plicuri care ar fi trebuit să fie expediate, dar nu au mai fost, plus altele care au fost expediate, dar s-au întors la expeditor deoarece destinatarii erau decedaţi sau adresele destinatarilor erau greşite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
66

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
121

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
150

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...