Fostul director al Penitenciarului Botoşani, detaşat la Oradea! FOTO

Fostul director al Penitenciarului Botoşani, Marius Hliban, preia conducerea Penitenciarului Oradea, odată cu pensionarea comisarului şef Ioan Ilea.

Fostul director al Penitenciarului Botoşani, detaşat la Oradea! FOTO

Începutul lunii mai vine cu schimbări pentru fostul director al Penitenciarului Botoşani, Marius Hliban, odată cu preluarea funcţiei de director al Penitenciarului Oradea. Schimbarea survine pensionării comisarului şef de penitenciare Ioan Ilea. Marius Hliban va ocupa funcţia cu titlu de interimat, până la organizarea, de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a concursului pentru ocuparea funcţiei.

Comisarul şef Marius Hliban îşi propune continuarea demersurilor pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi de muncă pentru a fi în concordanţă cu noile cerinţe impuse de CEDO României precum şi pentru respectarea drepturilor fundamentale ale individului, dar şi a activităţilor educaţionale, psihosociale, de instruire şcolară şi formare profesională care să faciliteze incluziunea socio-profesională a persoanelor condamnate la o pedeapsă privativă de libertate. Predarea de ştafetă a avut loc vineri, în prezenţa directorui general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dan Halchin.

Marius Paul Hliban a condus timp de şapte ani Penitenciarul Botoşani, până în 2010, atunci când în urma unui control al intern efectuat de lucrătorii Direcţiei Economico-Administrative din cadrul ANP a fost destituit. Şi asta din cauza unor nereguli privind gestionarea fondurilor pentru realizarea extinderii pavilionului administrativ. În 2013, după o serie de acţiuni în instanţă, Marius Hliban a obţinut anularea actului administrativ prin care a fost destituit din funcţie.




 

 

Spune-ne opinia ta