Fost şef al Gărzii Financiare, condamnat la închisoare cu suspendare. I-a cerut unei subordonate să nu dispună măsurile legale în urma unui control efectuat într-un club din Botoşani!

În schimb, subordonata fostului şef al Gărzii Financiare a distrus cu intenţie o notă explicativă şi a falsificat procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, cu prilejul întocmirii acestuia, prin omisiunea de a insera toate cele patru contravenţii existente. 

Fost şef al Gărzii Financiare, condamnat la închisoare cu suspendare. I-a cerut unei subordonate să nu dispună măsurile legale în urma unui control efectuat într-un club din Botoşani!

Ionuţ Vartic, fostul şef al Gărzii Financiare Suceava şi fost şef serviciu în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, a fost condamnat ieri într-un dosar instrumentat de procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Tribunalul Suceava a dispus condamnarea lui Ionuţ Vartic la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, soluție care cuprinde și condamnarea dintr-un alt dosar, cu menţiunea că soluţia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava, scrie Monitorul de Suceava.

În acelaşi dosar a fost condamnată şi Angela Brânduş, inspector în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, la o pedeapsă de 2 ani, 11 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Tot o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere, însă de 2 ani, 3 luni şi 10 zile, a primit omul de afaceri Corneliu Ciuchea, administratorul firmei Valea Obcinilor. Și în cazul acestuia pedeapsa include și condamnarea din dosarul anterior.

În cazul celei de-a patra persoane trimisă în judecată în acest dosar, inspectorul Mihai Gogu, tot de la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală, judecătorii au dispus amânarea aplicării pedepsei de 6 luni pe perioada unui termen de încercare în care nu are voie să comită infracţiuni cu intenţie.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în perioada 1-6 martie 2014, Ionuţ Vartic a fost determinat cu intenţie de afaceristul Corneliu Ciuchea să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu. În acest sens, i-ar fi cerut subordonatei sale Angela Brânduş să nu dispună măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat într-un club din Botoşani.

În schimb, Angela Brânduş a distrus cu intenţie o notă explicativă şi a falsificat procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, cu prilejul întocmirii acestuia, prin omisiunea de a insera toate cele patru contravenţii existente. Documentul a fost semnat şi de inspectorul Mihai Gogu, coleg în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală, fără a lua cunoştinţă de conţinutul acestuia şi fără a face verificările necesare în condiţiile legii, încheie sursa citată.

Inspectorii antifraudă ar fi trebuit să aplice prin constatarea celor patru contravenţii amenzi de cel puţin 58.000 de lei, la care se adăuga şi măsura complementară a suspendării activităţii societăţii pe o perioadă de trei luni şi confiscarea sumei de 35 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, mare sărbătoare a creștinătății - VIDEO

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
70

Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul este praznuita pe 24 iunie. Aceasta sarbatoare este cunoscuta in popor si sub denumirea de Sanziene sau Dragaica.Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea ...

Înregistrările video în procesele penale: Chiar nu vor mai fi folosite ca probe, de acum înainte?

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
449

Probabil ați aflat deja că multe, multe modificări la Codul de procedură penală au fost adoptate săptămâna aceasta în Parlament. Ați aflat, poate, din informațiile oferite de alț...

Iohannis, după condamnarea lui Dragnea: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat!

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
544

Preşedintele Klaus Iohannis se află la Sibiu, cu ocazia reuniunii de liceu a foştilor săi elevi. "Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinţe al Rom&aci...