Fost primar judecat la Botoşani pentru fraudarea alegerilor. Este acuzat de uz de fals

Fost primar judecat la Botoşani pentru fraudarea alegerilor. Este acuzat de uz de fals

Judecătorii botoşăneni au de soluţionat un dosar inedit. Un fost primar este acuzat de fals intelectual după ce a „mutat” 11 alegători în comuna sa pentru a putea vota la alegerile locale.

Ilie Gherman, fost primar al comunei Slatina din judeţul Suceava, a abordat 11 cetăţeni de etnie romă din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, pe care i-a convins să îşi stabilească fictiv reşedinţa în comuna Slatina pentru a putea vota.

Doi funcţionari din primărie l-au ajutat pe Gherman să facă adeverinţe ce atestau că cele 11 persoane deţin imobile în Slatina. Ulterior în baza acestor documente Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Fălticeni a emis reşedinţe. 10 dintre aceste persoane au şi votat la alegerile din vara anului trecut. Fostul ales local a fost arestat preventiv pe perioada anchetei.

După ce a contestat întreg rechizitoriul ajuns la Judecătoria Fălticeni şi cererea sa a fost respinsă, dosarul a fost mutat la Judecătoria Botoşani. Alături de Gherman au mai fost trimişi în judecată şi cei doi funcţionari precum şi cetăţenii care au s-au folosit de falsuri pentru a vota. Culmea este că Gherman a pierdut alegerile în faţa contracandidatului său la o diferenţă de 10 voturi. 

"În temeiul art. 50 raportat la art. 74 Cod procedură penală trimite cauza ce formează obiectul dosarului penal nr. 1149/227/2017 aflat pe rolul Judecătoriei Fălticeni, privind pe inculpaţii Ghermen Ilie, Bîrsanu Laura-Mariana, Stanciuc Adriana, Alexoaia Melentina, Blanari Daniel-Cătălin, Bolohan Petrică-Laurenţiu, Ciurariu Iulian Claudiu, Honceriu Aurel, Stanciu Adriana-Ionela, Struţuc Dănuţ-Gheorghe, Struţuc Marius-Gabriel şi Vodă Gloria-Ramona, spre soluţionare Judecătoriei Botoşani, judeţul Botoşani. Fără cale de atac", este decizia Judecătoriei Fălticeni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elicopter SMURD chemat de la Târgu Mureș pentru o pacientă din Botoșani, aflată în stare gravă!

Vineri, 25 Mai 2018
600

Consecințele incendiului de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, din urmă cu câteva săptămâni, se simt mai ales în situații critice, așa cum s-a întâmpl...

În comă alcoolică, după banchetul de final de clasa a XII-a!

Vineri, 25 Mai 2018
4236

A băut și s-a distrat, numai că nu a știut când să se oprească. Și pentru că nu a fost de ajuns, dimineața a continuat petrecerea cu băutură cumpărată de la un nonstop. Cantitatea m...

VIDEO Singura medie de 10 din țară, la bacalaureatul olimpicilor, aparține botoșăneanului Ștefan Bălăucă! Un sfert dintre candidați nu au promovat!

Vineri, 25 Mai 2018
4866

Echivalarea probelor de bacalaureat cu rezultatele obținute la olimpiadele internaționale la disciplinele română, matematică și fizică, i-au adus lui Ștefan Bălăucă încă o ...