Fost primar judecat la Botoşani pentru fraudarea alegerilor. Este acuzat de uz de fals

Fost primar judecat la Botoşani pentru fraudarea alegerilor. Este acuzat de uz de fals

Judecătorii botoşăneni au de soluţionat un dosar inedit. Un fost primar este acuzat de fals intelectual după ce a „mutat” 11 alegători în comuna sa pentru a putea vota la alegerile locale.

Ilie Gherman, fost primar al comunei Slatina din judeţul Suceava, a abordat 11 cetăţeni de etnie romă din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, pe care i-a convins să îşi stabilească fictiv reşedinţa în comuna Slatina pentru a putea vota.

Doi funcţionari din primărie l-au ajutat pe Gherman să facă adeverinţe ce atestau că cele 11 persoane deţin imobile în Slatina. Ulterior în baza acestor documente Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Fălticeni a emis reşedinţe. 10 dintre aceste persoane au şi votat la alegerile din vara anului trecut. Fostul ales local a fost arestat preventiv pe perioada anchetei.

După ce a contestat întreg rechizitoriul ajuns la Judecătoria Fălticeni şi cererea sa a fost respinsă, dosarul a fost mutat la Judecătoria Botoşani. Alături de Gherman au mai fost trimişi în judecată şi cei doi funcţionari precum şi cetăţenii care au s-au folosit de falsuri pentru a vota. Culmea este că Gherman a pierdut alegerile în faţa contracandidatului său la o diferenţă de 10 voturi. 

"În temeiul art. 50 raportat la art. 74 Cod procedură penală trimite cauza ce formează obiectul dosarului penal nr. 1149/227/2017 aflat pe rolul Judecătoriei Fălticeni, privind pe inculpaţii Ghermen Ilie, Bîrsanu Laura-Mariana, Stanciuc Adriana, Alexoaia Melentina, Blanari Daniel-Cătălin, Bolohan Petrică-Laurenţiu, Ciurariu Iulian Claudiu, Honceriu Aurel, Stanciu Adriana-Ionela, Struţuc Dănuţ-Gheorghe, Struţuc Marius-Gabriel şi Vodă Gloria-Ramona, spre soluţionare Judecătoriei Botoşani, judeţul Botoşani. Fără cale de atac", este decizia Judecătoriei Fălticeni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
559

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
111

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
128

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...