Fapte comise în 2007, judecata în 2016! Un botoşănean este judecat pentru trafic de persoane desfăşurat în urmă cu aproape zece ani

Un săvinean este judecat pentru trafic de persoane la aproape zece ani de la comiterea faptelor, asta în condiţiile în care în antecedente mai are câteva condamnări la activ.

Fapte comise în 2007, judecata în 2016! Un botoşănean este judecat pentru trafic de persoane desfăşurat în urmă cu aproape zece ani

La aproape zece ani de la comiterea faptelor, un săvinean a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane, şi nu că procurorii care l-au anchetat ar fi pierdut timpul ci pentru că la un moment dat era disputat de trei state- România, Italia şi Marea Britanie.

Aflat în detenţie în Anglia, săvineanul a fost pus în braţele anchetatorilor botoşăneni de la DIICOT după ce aceştia nici nu mai sperau să apuce să-l audieze, în condiţiile în care au apelat la toate mijloacele prevăzute de lege pentru a-l aduce în ţară. Condamnat pe viaţă de justiţia britanică, Irinel H. a fost plasat anchetatorilor români atunci când se împlinea termenul de şase ani la care putea solicita eliberarea condiţionată.

Irinel H. a ajuns în faţa judecătorilor de la Tribunalul Botoşani pentru a răspunde pentru acuzaţiile de trafic de persoane, asta în condiţiile în care a fost condamnat pentru viol în Italia şi pentru viol urmat de moartea victimei în Anglia. Cât despre actualele acuzaţii de trafic de persoane, se ştie că în 2007, Irinel H. a recrutat, prin inducerea în eroare şi constrângere şi transportul a şase victime majore, adăpostirea lor în scopul exploatării sexuale prin obligarea la practicarea prostituţiei în Italia, Germania şi România precum şi recrutarea prin inducere în eroare a unei minore, în scopul exploatării sexuale prin prostituţie în Italia.

La termenele de până acum ale procesului, câteva dintre victimele săvineanului au fost audiate, sub protecţie, explicând pe larg cum au ajuns să practice prostituţia sub ameninţare în ţările europene, mărturiile lor fiind însă contestate de Irinel H. Se anunţă însă un proces lung şi anevoios, la finalul acestuia judecătorul însărcinat cu acest caz urmând să dea o sentinţă pe fond.

 

Spune-ne opinia ta