E OFICIAL: Elena Udrea, dată în urmărire internațională!

Marti, Elena Udrea a fost condamnata la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu in dosarul Gala Bute.

E OFICIAL: Elena Udrea, dată în urmărire internațională!

Elena Udrea, condamnata definitiv la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Gala Bute, este urmarita oficial de Politia Romana. Anuntul a fost postat, miercuri, pe site-ul Politiei Romane.

Politia transmite ca motivul urmaririi este mandatul "de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 emis de Tribunalul Bucuresti Sectia I a Penala, condamnata la 6 ani inchisoare".

Marti, Elena Udrea a fost condamnata la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu in dosarul Gala Bute.

Politistii au solicitat, marti seara, instantei emiterea unui mandat european de arestare si a unei cereri de urmarire internationala pe numele Elenei Udrea. In acest caz, instanta urmeaza sa se pronunte in curand, arata ziare.com.

Fostul ministru se afla in prezent in Costa Rica.

Miercuri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a precizat ca Udrea poate fi extradata din Costa Rica in baza conventiilor internationale si a curtoaziei internationale. Ministrul a aratat ca persoana condamnata trebuie in primul rand sa fie data in urmarire internationala. Darea in urmarire internationala se dispune de catre Interpol, la solicitarea instantei emitente a mandatului de arestare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
19

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
41

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...