Dumitru Popescu, românul care a dezvoltat un vehicul electronic zburător, arestat pentru fraudă!

Dumitru Popescu, românul care a dezvoltat un vehicul electronic zburător, arestat pentru fraudă!

Dumitru Popescu, românul care a ajuns în centrul atenției în Statele Unite după ce a dezvoltat un vehicul electronic zburător, a fost arestat sub acuzații de fraudă și deturnare de fonduri, relatează The Associated Press.

Potrivit postului local KVIA-TV din El Paso, Dumitru Popescu, CEO-ul român al unei companii din New Mexico, a fost arestat săptămâna trecută la Jonesboro, în Georgia, iar apoi a fost extrădat în New Mexico, scrie News.ro.

El este CEO-ul Arca Space Corporation, o companie cu sediul în Las Cruces, care dezvoltă lansatoare spațiale comerciale, practic un nou tip de rachetă. Popescu este vizat de cinci capete de acuzare de deturnare de fonduri, 13 capete de acuzare de fraudă și un capăt de acuzare de fals.

Potrivit unei plângeri depuse la Tribunalul Districtual din comitatul Dona Ana, Popescu a mințit Anova Technologies, cu sediul la Chicago, pentru a obține aproximativ 20.000 de dolari. Arca Space nu a răspuns imediat unui e-mail trimis de agenție, precizează AP. Era necunoscut faptul dacă Popescu, care deține un pașaport românesc, are un avocat.

Dumitru Popescu a fost implicat și în eșecul unei misiuni spațiale a ESA de explorare a planetei Marte. Potrivit stiridiaspora.com, în anul 2016 Dumitru Popescu a fost acuzat de Agenția Spațială Italiană că este direct responsabil pentru prăbușirea modulului Schiaparelli pe planeta Marte. 

Mai mult, în scandalul creat a fost implicată Agenția Spațială Europeană (ESA). Potrivit ziarului La Republica, Agenția Spațială Italiană (ASI) a acuzat Agenția Spațială Europeană (ESA) că a încredințat companiei conduse de Popescu, descrisă de italieni a fi una "lipsită de competențe specifice suficiente" testul final care ar fi trebuit să simuleze intrarea în atmosferă a modulului Schiaparelli în atmosfera planetei Marte. 
 
În apărarea sa, Dumitru Popescu le-a declarat jurnaliștilor italieni că "ASI trebuie să fie atentă pentru că dacă nu are probe pentru declarațiile sale va trebui să plătească. Suntem liniștiți, am făcut tot ce era posibil: pentru acel test ar fi trebuit să zburăm prea aproape de baza rusă de la Sevastopol. Rusia abia ocupase Crimeea și riscam să declanșăm un conflict între Federația Rusă și NATO".

Dumitru Popescu este absolvent de Teologie. Pasionat de ingineria spațială a devenit student în cadrul Universității Politehnice din București, dar după 3 ani a încetat studiile și a înființat în anul 1999 Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA). Firma  devenit celebră odată cu participarea la concursul Google Lunar X Prize în 2011.
 
În anul 2014 Dumitru Popescu a plecat din România și s-a mutat în New Mexico, Statele Unite ale Americii. Acolo compania ARCA a devenit Arca Space Corporation și s-a concentrat pe dezvoltarea de produse și tehnologii cu aplicații comerciale, cum ar fi drone și plăci zburătoare, cel mai cunoscut proiect recent anunțat fiind Arca Board, o placă cu o autonomie de 9 minute.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...