Director audiat cu privire la apartamentul în care a locuit șeful DGA Botoșani, anchetat în dosarul "Afacerea Stăncescu"!

Directorul unei societăți subordonate Consiliului Local Botoșani a fost audiat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, în cazul cercetărilor extinse ce au avut loc în dosarul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Raluca Stăncescu.

Director audiat cu privire la apartamentul în care a locuit șeful DGA Botoșani, anchetat în dosarul "Afacerea Stăncescu"!

Este vorba de directorul societății Locativa, Florinel Gornea, căruia procurorii i-au solicitat și mai multe documente. Documentele cerute îl vizează pe șeful Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, Bogdan Buliga, care timp ce mai mulți ani a locuit într-un apartament ANL din Călugăreni.

În anul 2015, Buliga a luat în spațiu o rudă a lui Cătălin Stavără, prietenul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, anchetat în dosarul "Afacerea Stăncescu", rudă care și în prezent locuiește în respectivul imobil. 

"Ne-au fost solicitate de către DNA Suceava contractele de închiriere de la începutul ocupării locuinței din Călugăreni și modul cum au fost prelungite contractele de închiriere la acel apartament. A fost un singur titular de contract. Domnul Buliga a stat din 2004 până în 2016. A luat în spațiu o altă persoană, a fost o includere în contract în 2015. A fost o includere în contract legală. Am fost la audieri și am fost audiat în urma documentelor prezentate la dumnealor. Persoana care a luat acea locuință știu că acum două săptămâni își făcea curățenie în locuință", a precizat Florinel Gornea, directorul Locativa. 

Șeful Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, Bogdan Buliga, este anchetat în dosarul "Afacerea Stăncescu" pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Acesta ar fi folosit resursele umane și tehnice ale Serviciului pe care-l conducea pentru a o ajuta pe Raluca Stăncescu în demersul său infracțional, lucru pe care Buliga l-a negat.

Raluca Stăncescu și prietenul acesteia, Cătălin Stavără, se află în arest preventiv, cei doi fiind acuzați de şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiţiei şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, respectiv şantaj. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

astăzi, 22:04
181

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
55

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
57

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...