Declaraţii surprinzătoare ale tâmplarilor care au muncit la casa din strada Pajiştei, atribuită lui Florin Ţurcanu!

Mărturia lui Florin Ţurcanu, potrivit căreia construcţia pe care socrul său urma să o amenajeze în Aleea Pajiştei ar fi trebuit să folosească drept cramă se potriveşte cu declaraţia unui tâmplar care a montat rafturile în pivniţa construcţiei.

Declaraţii surprinzătoare ale tâmplarilor care au muncit la casa din strada Pajiştei, atribuită lui Florin Ţurcanu!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Valentin Vieru, un tâmplar angajat la firma Cornell's Floor şi care a fost trimis să monteze rafturi şi stative pentru butoaie în pivniţa construcţiei din cartierul Lebăda, a estimat dimensiunile celor două încăperi la zece pe cinci sau şase metri, echivalentul a două săli de clasă.

"Atunci când am plecat (de la firmă, n.r), ştiam că mergem la casa lui Florin Ţurcanu, informaţie pe care ne-a dat-o patronul firmei, Marcel Vasile Bîrsan. Rafturile au fost executate la firmă şi noi am asigurat doar montajul. Am avut o schiţă în acest sens şi nu erau alte însemnări decât cele necesare montajului. Casa ne-a fost deschisă de un domn pe care nu ştiu cum îl cheamă, tânăr, înăltuţ şi slăbuţ. Acesta ne-a indicat pe unde să ajungem la beci. Nu ştiu câte camere avea casa, noi am trecut printr-o singură cameră. Este adevărat că persoana care ne-a deschis ne-a confirmat că acea casă era a lui Florin Ţurcanu. Îmi amintesc că acesta ne-a spus acest lucru din proprie iniţiativă, spunându-ne să lucrăm cu grijă. Acea persoană nu ne-a spus cum o cheamă", a spus Valentin Vieru.

Potrivit mărturiei colegului lui Vieru, Ionel Pătrar, bărbatul tânăr şi slăbuţ care le-a deschis casa nu le-a dat indicaţii în privinţa rafturilor. "Într-una din camerele pivniţei am făcut rafturi pentru butoaie pe o latură de circa şase metri. În cealaltă cameră am făcut rafturi pe trei laturi cu lungimi de şase metri, şase metri şi patru sau cinci metri. Materialul rafturilor era lemn de brad, un material obişnuit pentru lucrarea executată", a susţinut Ionel Pătrar.

 

Spune-ne opinia ta