Curtea de Apel reduce la jumătate pedeapsa primită la Tribunalul Botoșani de mama care și-a ucis bebelușul!

Curtea de Apel reduce la jumătate pedeapsa primită la Tribunalul Botoșani de mama care și-a ucis bebelușul!

Tânăra, de 21 de ani, care în toamna anului trecut şi-a omorât pruncul abia născut, a fost condamnată definitiv de judecătorii Curţii de Apel Suceava.

Gabriela B., din comuna Ungureni, a primit o pedeapsă de opt ani de închisoare, după ce iniţial judecătorii Tribunalului Botoşani au stabilit o sentinţă de 16 ani de închisoare. În timpul judecăţii inculpata a recunoscut fapta şi a cerut judecarea în formă simplificată, respectiv doar în baza probelor administrate de procurori. 

„Deduce în continuare durata arestării preventive a inculpatei, începând cu data de 09.01.2018 la zi. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare deciziei de faţă. Cheltuielile judiciare din apel avansate de stat, rămân în sarcina acestuia, inclusiv suma de 260 lei, reprez, sumă ce se va vira în contul apărătorului din oficiu al inculpatei. Definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Suceava. 

Tânăra a comis fapta pe 17 septembrie 2017, după ce a aruncat bebeluşul într-un canal colector din zona poligonului ACR. 

După o graviditate ascunsă, Gabriela B. a născut pe 13 septembrie în Maternitatea botoşăneană un băieţel de 3.250 de grame, fiind externată patru zile mai târziu.

A plecat din Maternitate cu bebeluşul cu un taxi, a cerut să fie dusă la adresa gazdei, unde a lăsat un bagaj, în tot acest timp copilaşul fiind lăsat în maşina taximetristului. Ulterior a cerut să fie lăsată undeva în zona Cimitirului Pacea. Le-a spus anchetatorilor că, după ce a coborât din maşină, s-a mai plimbat prin zonă, cu bebeluşul în braţe.

Potrivit procurorilor, suspecta a decis să suprime viaţa copilului, fapt pentru care l-a introdus într-o sacoşă din plastic, apoi în una din material textil, pe care a aruncat-o într-un canal colector.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Voluntari - FC Botoşani 2-1 în 16-imile Cupei României

Marţi, 25 Septembrie 2018
288

FC Voluntari este prima echipă care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins formaţia FC Botoşani, scor 2-1. Golurile au fost însc...

IMPORTANT: Deții un câine periculos ori agresiv? Iată ce obligații ai!

Marţi, 25 Septembrie 2018
290

Poliția Română desfășoară constant activități preventive și controale pentru a reduce riscurile producerii unor evenimente negative în care sunt implicați câini agresivi sau...

România, cel mai mare producător de nuci din Europa

Marţi, 25 Septembrie 2018
347

România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei, după doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor. Numai cu soiuri ...