Condamnată definitiv la închisoare, o dorohoiancă cere rejudecarea procesului

După ce a fost prinsă în străinătate şi adusă într-o unitate de detenţie din ţară, o dorohoiancă cere rejudecarea cauzei în care a fost condamnată în urmă cu opt ani. Cum Tribunalul Botoşani nu i-a acceptat cererea, femeia s-a adresat instanţei superioare.

Condamnată definitiv la închisoare, o dorohoiancă cere rejudecarea procesului

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

În urmă cu aproape zece ani, Dorohoiul vuia la vestea că o familie de oameni de afaceri părăsise municipiul din cauza unor "ţepe" date partenerilor de afaceri şi a consecinţelor juridice.

Marilena Darie era cercetată, alături de soţul ei, pentru înşelăciune, tocmai în urma plângerilor mai multor furnizori cu care colaboraseră prin firmele pe care le administrau, Nova Sistem şi Golex Prod. Mai exact, cei doi achiziţionau produse de la mai mulţi furnizori din judeţele Moldovei şi le plăteau cu file de CEC şi bilete la ordin, dar fără să aibă bani în conturi. Prejudiciul a fost calculat la peste 700.000 de lei.

În timpul cercetărilor, soţii Darie au plecat în Spania şi duşi au fost, iar în 2009 au fost condamnaţi definitiv, în lipsă, la câte şase ani de închisoare. Au fost daţi în urmărire internaţională, iar primul a fost prins Marius Darie, în 2011. A fost adus în ţară şi încarcerat, însă, bolnav fiind, a murit în august 2013.

Abia în octombrie anul trecut a fost adusă în ţară şi Marilena Darie. Băgată după gratii, femeia a deschis acţiune în instanţă solicitând rejudecarea cazului, pe motiv că nu a fost audiată niciodată şi nici nu a avut posibilitatea să-şi recunoască vina, pentru a beneficia de reducerea pedepsei.

Tribunalul Botoşani a respins acţiunea Marinelei Darie, însă ea a atacat decizia cu apel la Curtea de Apel Suceava, care a stabilit un prim termen de judecată în aprilie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Judeţul Botoşani, pe primul loc pe ţară la o cultură specială

astăzi, 17:36
489

Premisele sunt optimiste şi pentru anul viitor, în condiţiile în care estimările vizează o suprafaţă cultivată cu cânepă de peste 1000 de hectare. În acelaşi timp, la ...

Costel Enache, înaintea meciului cu Astra: Avem de luat o revanșă faţă de meciul din tur, o revanşă faţă de oamenii care cred în noi!

astăzi, 15:05
178

Tehnicianul a mai adăugat că ar fi nedrept ca FC Botoşani să nu îşi menţină locul în clasament, după ce s-a depus atâta efort pentru această poziţie. Înaintea partide...

Seminarul Teologic Botoşani marchează cu sobrietate funebră decesului regelui Mihai I - FOTO

astăzi, 14:35
270

În dimineaţa zilei de vineri, 15 decembrie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" din Botoşani, ca în fiecare vineri dealtfel, s-a săvârşit Sfâ...