Condamnări pentru opt persoane într-un dosar de trafic cu migranţi!

Este vorba de un grup infracţional organizat, format din suceveni şi botoşăneni, care se ocupa de transportul migranţilor pe ruta Ibăneşti (Botoşani) – Dorohoi – municipiul Botoşani – Suceava, după ce în prealabil străinii proveniţi din Asia Centrală şi de Sud erau trecuţi peste fâşia verde de ucraineni.

Condamnări pentru opt persoane într-un dosar de trafic cu migranţi!

Magistraţii de la Tribunalul Suceava au dat ieri o primă sentinţă într-un dosar de trafic cu migranţi, după ce, într-un interval scurt de timp, fuseseră depistaţi mai mulţi migranţi trecuţi fraudulos peste fâşia verde, din Ucraina spre Botoşani, care erau cazaţi apoi pe raza judeţului Suceava.

Din cercetări a rezultat că este vorba de un grup infracţional organizat, format din suceveni şi botoşăneni, care se ocupa de transportul migranţilor pe ruta Ibăneşti (Botoşani) – Dorohoi – municipiul Botoşani – Suceava, după ce în prealabil străinii proveniţi din Asia Centrală şi de Sud erau trecuţi peste fâşia verde de ucraineni.

Anchetatorii au descoperit migranţi din Pakistan şi Bangladesh care sperau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen. Migranţii puneau la bătaie sume cuprinse între 8.000 şi 15.000 de dolari, bani care se împărţeau pentru trecerea peste fiecare frontieră.

În cursul anului trecut, în acest dosar s-au realizat mai multe percheziţii, iar o parte dintre inculpaţi, şapte la număr, au şi fost arestaţi. Cei şapte, plus un al optulea, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Suceava, iar ieri şi-au aflat pedepsele, respectiv:

Florin Burduja - 4 ani, o lună şi 10 zile închisoare

Gabriel-Florin Zvîncă - 3 ani şi 8 luni închisoare

Mircea Răuţu - 3 ani şi 8 luni închisoare

Ovidiu Porfireanu - 3 ani şi 4 luni închisoare

Victor Burduja - 3 ani şi 4 luni închisoare

Ciprian-Aurelian Senculeţ - 2 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare, cu suspendare sub supraveghere

Florin-Gheorghe Golescu, zis „Gavril” - 2 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare, cu suspendare sub supraveghere

Tudor-Răzvan Burduja - măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni.

 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a fost prins în trafic cu un permis fals emis în Anglia!

astăzi, 12:36
44

La data de 19.08.2019,  poliţiştii  din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Marchian, au observat un autoturism al că...

România este oficial ţara cea mai periculoasă pentru biciclişti şi pietoni din Uniunea Europeană!

astăzi, 12:10
24

Știm că atunci când conduceți prin Botoșani vă place să băgați piciorul în accelerație și să conduceți cu viteză maximă! Știm că vă grăbiți să fiți primii, să atrage...

VIDEO: Jumătate de tren a deraiat de pe șine în județul Suceava. Unele plecări din Botoșani pot fi amânate!

astăzi, 12:06
80

Traficul feroviar este blocat între staţiile Dorneşti şi Putna din Suceava, după ce locomotiva şi patru vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Incidentul a avut loc ieri după amiază,...