Condamnări pentru opt persoane într-un dosar de trafic cu migranţi!

Este vorba de un grup infracţional organizat, format din suceveni şi botoşăneni, care se ocupa de transportul migranţilor pe ruta Ibăneşti (Botoşani) – Dorohoi – municipiul Botoşani – Suceava, după ce în prealabil străinii proveniţi din Asia Centrală şi de Sud erau trecuţi peste fâşia verde de ucraineni.

Condamnări pentru opt persoane într-un dosar de trafic cu migranţi!

Magistraţii de la Tribunalul Suceava au dat ieri o primă sentinţă într-un dosar de trafic cu migranţi, după ce, într-un interval scurt de timp, fuseseră depistaţi mai mulţi migranţi trecuţi fraudulos peste fâşia verde, din Ucraina spre Botoşani, care erau cazaţi apoi pe raza judeţului Suceava.

Din cercetări a rezultat că este vorba de un grup infracţional organizat, format din suceveni şi botoşăneni, care se ocupa de transportul migranţilor pe ruta Ibăneşti (Botoşani) – Dorohoi – municipiul Botoşani – Suceava, după ce în prealabil străinii proveniţi din Asia Centrală şi de Sud erau trecuţi peste fâşia verde de ucraineni.

Anchetatorii au descoperit migranţi din Pakistan şi Bangladesh care sperau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen. Migranţii puneau la bătaie sume cuprinse între 8.000 şi 15.000 de dolari, bani care se împărţeau pentru trecerea peste fiecare frontieră.

În cursul anului trecut, în acest dosar s-au realizat mai multe percheziţii, iar o parte dintre inculpaţi, şapte la număr, au şi fost arestaţi. Cei şapte, plus un al optulea, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Suceava, iar ieri şi-au aflat pedepsele, respectiv:

Florin Burduja - 4 ani, o lună şi 10 zile închisoare

Gabriel-Florin Zvîncă - 3 ani şi 8 luni închisoare

Mircea Răuţu - 3 ani şi 8 luni închisoare

Ovidiu Porfireanu - 3 ani şi 4 luni închisoare

Victor Burduja - 3 ani şi 4 luni închisoare

Ciprian-Aurelian Senculeţ - 2 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare, cu suspendare sub supraveghere

Florin-Gheorghe Golescu, zis „Gavril” - 2 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare, cu suspendare sub supraveghere

Tudor-Răzvan Burduja - măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni.

 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atentatele din Sri Lanka: Opt copii români cu însoţitor, trimişi într-o unitate militară

astăzi, 14:59
61

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, anunţă că nu au fost identificaţi, până acum, români printre victimele atentatelor din Sri Lanka, dar un grup de copii români a ...

Primul ajutor în caz de inconstiență

astăzi, 13:20
120

Cand o persoana isi pierde starea de constienta, este esential ca persoanele din jurul sau sa reactioneze corect pentru a-i salva viata. Unele masuri simple de prim ajutor, precum verificarea semnelor...

Elevii și părinții din Hănești au pus "Școala Altfel" sub semnul universului satului românesc - FOTO

astăzi, 12:15
334

Săptămâna "Şcoala Altfel”", finalizată de elevii şi părinţii şcolilor din comuna Hăneşti, a avut un program dens, cu activităţi propuse de cei doi beneficiari de educ...