Clujean băgat după gratii la Botoşani pentru evaziune fiscală!

Un om de afaceri din Cluj a fost condamnat, definitiv, la închisoare cu executare după ce a fost acuzat de evaziune fiscală. 

Clujean băgat după gratii la Botoşani pentru evaziune fiscală!

Cosmin Petru C., a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare şi i s-a interzis drepturile de a fi ales într-o instituţie publică sau de a mai administra o afacere. 

Potrivit anchetatorilor, acesta a înfiinţat o firmă în Botoşani, Torne Forest SRL şi în perioada aprilie-august 2012 a înregistrat în contabilitate facturi fictive pentru a diminua taxele către bugetul statului. Astfel, a evidenţiat tranzacţii în valoare de 3.145.326,07 lei cauzând un prejudiciu de 608.756,55 lei. 

"Admite pretenţiile civile formulate de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice, ca reprezentant al Statului Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani. În temeiul art.397 alin.1 rap.la art.19 Cod procedură penală şi art.1357 Cod civil, obligă pe inculpatul C COSMIN PETRU la plata către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice, ca reprezentant al Statului Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani, a sumei de 608.755,38 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat (T.V.A.), precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor aferente sumelor neachitate, calculate conform Codului de procedură fiscală, până la achitarea integrală a debitului. Respinge ca fiind fără obiect cererea de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor urmăribile proprietatea inculpatului", se arată în decizia judecătorilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect educaţional interjudeţean organizat la Biblioteca Judeţeană "Mihai Eminescu"

astăzi, 12:22
24

Luna decembrie este încărcată de surprize, sărbători şi multe emoţii pentru cei mici. Sărbătorile iernii încep, pentru copii, odată  cu sosirea Moşului Nicolae. Cu pric...

MAI: "Pentru cei care nu semnalizați... nu ați vrea să știți ce cuvinte vă sunt adresate de ceilalți participanți la trafic"

astăzi, 11:35
130

Peste 4000 de distribuiri aproape 1000 de comentarii a adunat, în mai puțin de 24 de ore, postarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne de pe pagina de Facebook a instituției. Întreb...

O femeie, administrator al unei societăți comerciale, a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală!

astăzi, 10:25
279

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a unei femei din municipiul Iaşi, aceasta fiind cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală....