Clujean băgat după gratii la Botoşani pentru evaziune fiscală!

Un om de afaceri din Cluj a fost condamnat, definitiv, la închisoare cu executare după ce a fost acuzat de evaziune fiscală. 

Clujean băgat după gratii la Botoşani pentru evaziune fiscală!

Cosmin Petru C., a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare şi i s-a interzis drepturile de a fi ales într-o instituţie publică sau de a mai administra o afacere. 

Potrivit anchetatorilor, acesta a înfiinţat o firmă în Botoşani, Torne Forest SRL şi în perioada aprilie-august 2012 a înregistrat în contabilitate facturi fictive pentru a diminua taxele către bugetul statului. Astfel, a evidenţiat tranzacţii în valoare de 3.145.326,07 lei cauzând un prejudiciu de 608.756,55 lei. 

"Admite pretenţiile civile formulate de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice, ca reprezentant al Statului Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani. În temeiul art.397 alin.1 rap.la art.19 Cod procedură penală şi art.1357 Cod civil, obligă pe inculpatul C COSMIN PETRU la plata către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice, ca reprezentant al Statului Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani, a sumei de 608.755,38 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat (T.V.A.), precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor aferente sumelor neachitate, calculate conform Codului de procedură fiscală, până la achitarea integrală a debitului. Respinge ca fiind fără obiect cererea de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor urmăribile proprietatea inculpatului", se arată în decizia judecătorilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tudorel Toader, la Botosani: Romania imprumuta bani pentru a le asigura detinutilor conditii cat mai bune in inchisoare!

astăzi, 16:26
103

Potrivit acestuia, imprumutul va fi utilizat atat pentru constructia a doua unitati de detentie noi, cat si pentru modernizarea si extinderea unor capacitati existente."Guvernul are un memora...

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor: Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor!

astăzi, 14:32
248

Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că î...

Presa italiană ne bate obrazul pentru infractori, dar uită să spună despre un erou că e român!

astăzi, 13:43
613

Ieri, un român a ajuns erou în Italia după ce a salvat o persoană de la moarte. Televiziunile din Italia au "uitat" însă să spună că eroul este de fapt un român...