Circ şi ameninţări cu moartea pentru o banală verificare în trafic! Plata abia de acum vine
BOTOSANI

De un tupeu ieşit din comun a dat dovadă un bărbat din Roma, atunci când a fost oprit de un echipaj de poliţie aflat într-o acţiune de control al traficului- a înjurat şi ameninţat cu moartea un poliţist care îi ceruse actele la control. De ce o asemenea reacţie pentru o verificare banală?

Circ şi ameninţări cu moartea pentru o banală verificare în trafic! Plata abia de acum vine

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Pentru că avea un permis de conducere falsificat!

Toată povestea s-a întâmplat în iulie anul trecut, când Vasile P., din comuna Roma, circula la volanul unui Citroen înmatriculat în străinătate pe drumul judeţean ce face legătura între Botoşani şi comuna de domiciliu a acestuia. La un moment dat, doi poliţişti ce supravegheau traficul i-au făcut semn să tragă pe dreapta.

Agentul principal Florin Z. i-a cerut conducătorului auto să-i prezinte actele sale şi ale autoturismului pe care îl conducea, bărbatul scoţând doar un permis de conducere emis, după toate aparenţele, de autorităţile italiene, susţinând că certificatul de înmatriculare şi RCA-ul maşinii sunt la proprietarul acesteia, el fiind doar cel care o foloseşte pentru moment. Poliţistul i-a explicat că lipsa acestor documente înseamnă sancţiune, astfel că până completează procesul verbal de sancţionare prin reţinerea permisului, şoferul să aştepte liniştit în maşină.

Numai că nu s-a întâmplat aşa, Vasile P. coborând din autoturism şi făcând circ lângă portiera maşinii de poliţie, în interiorul căreia agentul completa procesul verbal. Când a văzut că nu-l impresionează pe poliţist cu injuriile, bărbatul s-a apucat să-l ameninţe că va pune persoane din Botoşani să-l bată. Astfel că s-a ales şi cu sancţiune pentru că nu a respectat indicaţiile poliţistului rutier de a rămâne în autoturism.

Când Vasile P. şi-a dat seama că rămâne şi fără permisul de conducere şi se alege şi cu amendă, s-a înfuriat şi mai tare şi i-a spus poliţistului: "îţi voi fărma botul şi îţi voi băga trei cuţite în cap". Toate injuriile şi ameninţările bărbatului fuseseră înregistrate de poliţist pe telefonul mobil, astfel că nu i-a fost greu să dovedească atitudinea războinică a conducătorului auto.

Când a fost interogată baza de date a Inspectoratului Poliţiei de Frontieră, poliţiştii au înţeles şi care a fost cauza comportamentului atât de agresiv al bărbatului- Vasile nu figura în evidenţele informatizate italiene ca fiind deţinător al vreunui permis de conducere, iar seria permisului prezentat de bărbat nu exista.

Cum era de aşteptat, Vasile P. a fost trimis în judecată pentru ultraj, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi uz de fals. Poliţistul înjurat şi ameninţat cu moartea s-a constituit parte civilă în proces, solicitându-i bărbatului daune morale de 15.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
59

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
65

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
62

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...