Cea mai dură pedeapsă pentru un fost senator: Muncă în folosul comunității, la bibliotecă!

Cea mai dură pedeapsă pentru un fost senator: Muncă în folosul comunității, la bibliotecă!
Dupa aproape cinci ani de judecata, Tribunalul Bucuresti a dat primele sentinte in unul dintre cele mai mari dosare de macrocriminalitate economico-financiara. Ginerele fostului senator Cezar Magureanu, Sorin Adrian Gazdac, a primit o pedeapsa de 16 ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat pentru mai multe infractiuni economice.
 
In acest dosar, procurorii DIICOT au trimis in judecata 54 de persoane juridice si 53 de persoane fizice, printre care se afla membri ai clanului Butoane din Giurgiu, fostul senator Cezar Magureanu si persoane din conducerea ANAF, prejudiciul fiind de 168 milioane dolari.
 
Potrivit minutei sentintei, fostul senator PNL Cezar Magureanu, zis "Butoane", a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru sprijinirea unui grup infractional organizat.
 
Fostul parlamentar trebuie sa presteze 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, in cadrul Giurgiu Servicii Locale SA sau la sediul Bibliotecii judeteane IA Bassarabescu Giurgiu.
 
In acelasi dosar, interlopul Octavian Grecu, zis Butoane, a fost condamnat la o pedeapsa de 11 ani de inchisoare. Interlopul a fost gasit vinovat pentru sprijinire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, spalare de bani, dare de bani cu dobanda, ca indeletnicire, de catre o persoana neautorizata si complicitate la bancruta frauduloasa.
 
Sentinta Tribunalului Bucuresti nu este definitiva. Ea are mai multe zeci de pagini si poate fi accesata pe portalul instantelor. (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

El l-a interpretat pe Nică a lui Ştefan a Petrei: Au fost 12.000 de copii la preselecţie! VIDEO

astăzi, 14:30
419

"De câte ori mă uit la filmul "Amintiri din copilărie", de fiecare dată mai descopăr ceva", spune Ion Bocancea (67 de ani) despre singura ecranizare a capodoperei lui Ion...

VIDEO - Cum arată calea ferată de pe tronsonul Iaşi - Dorohoi

Joi, 14 Februarie 2019
751

România anului 2019 e repetentă la capitolul infrastructură, iar investiţiile continuă să fie minime sau lipsesc cu desăvârşire. O situaţie disperată întâlnim în...

E bine să știi: Care este perioada de incubație pentru gripă?

Miercuri, 13 Februarie 2019
574

Gripa este o afectiune respiratorie extrem de contagioasa cauzata de virusuri. Virusurile gripale pot circula pe tot parcursul anului, dar sunt mult mai frecvente in lunile de toamna si de iarna. Din ...