Cea mai dură pedeapsă pentru un fost senator: Muncă în folosul comunității, la bibliotecă!

Cea mai dură pedeapsă pentru un fost senator: Muncă în folosul comunității, la bibliotecă!
Dupa aproape cinci ani de judecata, Tribunalul Bucuresti a dat primele sentinte in unul dintre cele mai mari dosare de macrocriminalitate economico-financiara. Ginerele fostului senator Cezar Magureanu, Sorin Adrian Gazdac, a primit o pedeapsa de 16 ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat pentru mai multe infractiuni economice.
 
In acest dosar, procurorii DIICOT au trimis in judecata 54 de persoane juridice si 53 de persoane fizice, printre care se afla membri ai clanului Butoane din Giurgiu, fostul senator Cezar Magureanu si persoane din conducerea ANAF, prejudiciul fiind de 168 milioane dolari.
 
Potrivit minutei sentintei, fostul senator PNL Cezar Magureanu, zis "Butoane", a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru sprijinirea unui grup infractional organizat.
 
Fostul parlamentar trebuie sa presteze 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, in cadrul Giurgiu Servicii Locale SA sau la sediul Bibliotecii judeteane IA Bassarabescu Giurgiu.
 
In acelasi dosar, interlopul Octavian Grecu, zis Butoane, a fost condamnat la o pedeapsa de 11 ani de inchisoare. Interlopul a fost gasit vinovat pentru sprijinire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, spalare de bani, dare de bani cu dobanda, ca indeletnicire, de catre o persoana neautorizata si complicitate la bancruta frauduloasa.
 
Sentinta Tribunalului Bucuresti nu este definitiva. Ea are mai multe zeci de pagini si poate fi accesata pe portalul instantelor. (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

O poveste adevărată. Despre oameni buni și oameni care învață să fie buni!

astăzi, 13:12
452

Sunt în tren, călătoresc de la Tg Bujor la Galați. La o stație intră un om al străzii. Plin de vânătăi, cu fața umflată. Arată de vreo 30 de ani.Privind în jur, î...

Ce trebuie să știe și să poată face un român care termină școala în 2030

Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
266

Organizația Națiunilor Unite, prin UNESCO, a trasat câteva linii majore spre care să se îndrepte toate țările. Se numesc, pompos, "Obiective de Dezvoltare Durabilă". Toate ...

VIDEO Gest emoționant la sfârşitul meciului de handbal, pentru Cristina Neagu!

Vineri, 14 Decembrie 2018
749

Jucătoarele României au creat vineri un moment de emoţie puternică în sala unde s-a jucat semifinala cu Rusia, pierdută cu 28-22, la Campionatul European din Franţa. La finalul celor ...